En Sıcak Konular

Gürsel Tekin ilk kez konuştu

22 Ağustos 2011 13:09 tsi
Gürsel Tekin ilk kez konuştu Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan alınan Gürsel Tekin, olayın ardından ilk kez konuştu ve 'Günah keçisi ben oldum' dedi...

CHP'de, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan Gürsel Tekin Habertürk televizyonunda yeni göreviyle ilgili ve gündemdeki olaylara ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İşte Tekin'in açıklamaları:

"Benim için sürpriz olmadı. Yeni MYK’nın değişimi ta seçimden sonraydı. Sürpriz değişim değildi. Siyasi partilerde her zaman olur. Ama CHP dışındaki değişimler bu kadar etkili olmuyor. Hangi görevde olduğumuzun hiç önemi yok. Ben hiçbir zaman partime küsmedim. Görevde yokum diye cazgırlık yapan bir adam değilim. Vekil olmadım en ufak sesim çıkmadı, vekil olanlardan daha fazla çalıştım. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir.

Türkiye yangın yeri. CHP’nin bu tehlikeyi önleyecek politikalar üretmesi lazım. İç kavgalar, partinin kurumsal kimliğine zarar getirecek davranışlar CHP’ye yakışmaz. Parti içi demokrasi tabii ki olacak. Parti içi demokrasi parti içi organlarda tartışılır."

MYK’nın ilk toplantısına neden katılmadığı konusunda da konuşan Tekin, 'Benim katılmama nedenimi Sayın Genel Başkan biliyoır. İstanbul’a gittim. Cenazem vardı. Ama bu hafta katılacağım'. dedi.

Kendisinin yerine göreve gelen Nihat Matkap'la ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi: 'İkinci, üçüncü adam numaralandırması basının numaralandırması. Önemli kararlar kolektif çıkan kararlardır. Değişiklikler MYK’da arkadaşların ortak kararlarla çıkar. Sayın Bakan yakinen tanıdığım biridir. Bür bütün olarak bakarsanız her türlü göreve hazırım. Bugün kendisiyle de görüştüm. Elimden gelen her türlü katkıyı örgütler anlamında yapmaya hazırım.'

ANADOLU’YU DOLAŞACAĞIM

"Ben Gürsel Tekin olarak Anadolu’yu dolaşmak istiyorum. Ankara’da oturarak siyaset yapılmaz. Biz seçim öncesi Başbakan’a çağrı yaptık, ‘siyasi partiler yasasını değiştirelim. Millet kendi vekilini seçsin’ dedik. İstanbul’un milletvekili kim?İstanbul milletvekili İstanbul’un sorunları ile ilgilendi mi? Yok kardeşim. Tayinli sistemle geliyorsunuz. O yüzden bunlar oluyor. Milletvekillerinin tamamı milletin iradesi ile seçilmeli."

GÜNAH KEÇİSİ BEN OLDUM

"4500 tane aday başvurusu oldu. 135’i vekil oldu. Diğer arkadaşlar için günah keçisi ben oldum ya da genel başkan oldu. Neden günah keçisi ben oldum."

bugün


Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs