En Sıcak Konular

Röfleli canlı bombanın hedefi asker ve polismiş

30 Mayıs 2007 11:44 tsi
Eylem hazırlığındayken yakalanan canlı bomba Ayfer Ayçiçek, bombayı polis ya da askerlerin toplu olarak bulunduğu bir yerde patlatmak istediğini söyleyerek, 'Bana verilen görev buydu' dedi.

Canlı bomba Ayfer Ayçiçek, Anafartalar'daki bombalama eylemi sonrasındaki görüntüleri izleyince ifade vermeyi kabul etti.
 

Adana'da 11,3 kilogram plastik patlayıcı ile ele geçirilen kadın canlı bombanın hedefinin askerler ve polisler olduğu ortaya çıktı. Yakalandıktan sonra ifade vermeye yanaşmayan Ebru Kara sahte kimlikli Ayfer Ayçiçek'in Şanlıurfa'dan ailesinin getirilmesi ve Ankara'daki patlama manzaralarının gösterilmesinden sonra konuştuğu öğrenildi. Ayçiçek'in Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, "Benim asıl hedefim askerler ve polisler olacaktı. Ben masum vatandaşları bombalamak için gelmedim. Bana verilen görev buydu. Askerlerin ve polislerin toplu bir şekilde geçeceği bir güzergâh veya onların kalabalık olduğu bir ortamda kendimle birlikte havaya uçurmaktı." dediği belirtildi.

Alınan bilgilere göre, Suriye'den Türkiye'ye eylem yapmak üzere giriş yapan kadın terörist Ayfer Ayçiçek için terör örgütü PKK, Şanlıurfa'dan Adem Barık ile irtibata geçti. Yapılan görüşmede, 'Emaneti hedefine teslim edin' diye talimat verildi. Terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddia edilen Barık, Ayfer Ayçiçek'i özel bir otomobille Adana'ya getirdi. Şanlıurfa'ya geri dönen Barık, terör örgütüyle bir görüşme daha yaparak 'Emanet hedefine teslim edildi' diyerek bilgi verdi. Suriye'den Türkiye'ye canlı bombalar girdiğine ilişkin ihbar ve istihbarat bilgileri nedeniyle teyakkuzda olan polis, özellikle çantalı ve taksiye binen kadınlara yönelik takibe başladı. Geçtiğimiz hafta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde bir ihbar üzerine 01 T 2337 plakalı taksiyi takibe aldı. Ticari taksi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kozan yolunun kesiştiği Dadaloğlu Kavşağı'nda durduruldu. Araçta bulunan kadın terörist ile taksici gözaltına alınırken, görevli ekip otomobilin diğer yerlerini açıp kapatmamaları konusunda telsiz emri ile uyarıldı. Araç ve çevre güvenliğinin alınmasının ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları, taksiyi incelemeye aldı. Ele geçirilen 11,3 kilo patlayıcıdan yaklaşık 4 kilogramının Portekiz yapımı dinamit lokumu şeklinde hazırlanmış A-4 tipi bomba olduğu belirlendi. Siyah bir sırt çantası açıldığında içindeki poşetlerde 11,3 kilo A-4 veya C-4 plastik bombanın yanı sıra, 12 elektrikli fünye, 2 savunma tipi el bombası, 4 pil, ampul ve kablolar, düzeneği çalıştırmak için anahtar ve düzenek yapımında kullanılan malzemeler elde edildi. 31 yaşındaki Ayfer Ayçiçek'in, terör örgütü PKK mensubu olduğu ve Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördükten sonra, Şanlıurfa kırsalında faaliyette bulunduğu tespit edildi. Ankara Ulus'ta 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısından bir gün sonra yakalanan Ayçiçek ilk ifadesinde "Apo'yu zehirlediniz, o yüzden ben de sizi öldürecektim." demişti.



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs