En Sıcak Konular

PKK'ya süpürme operasyonu

30 Mayıs 2007 11:43 tsi
Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaları önlemek amacıyla sınır boyuna askeri sevkiyat yapan güvenlik güçleri, Doğu ve Güneydoğu'da sıkışan teröristlerin kaçış istikametlerine doğru operasyon başlattı.

Şırnak'ta teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla birlikte bölgedeki hareketlilik de arttı.

Sınırın sıfır noktasında tanklar bekletilirken; askeri sevkiyatta devam ediyor. Diyarbakır Lice kırsalı, Şırnak'ın Besta Dağı Dereler bölgesi, Güçlükonak, Uludere ilçeleri, Tunceli Nazimiye ilçesi ve Hakkari-Şırnak ile Irak sınırındaki operasyonlar aralıksız sürüyor.

3'üncü Komando Tugayı Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Küpeli Dağı bölgesi ile Siirt'in Eruh ilçesi Yassıdağ bölgelerini kapsayacak şekilde başlatılan operasyonlar genişletiliyor.

Güvenlik güçleri ile Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristler arasında zaman zaman sıcak temaslar da yaşanıyor.

Operasyonlar karşısında sıkışan teröristler, birebir çatışmak yerine vurkaç yöntemiyle mücadele etmeye çalışıyor.

Operasyonlara Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı uçaklar da havadan destek veriyor. Dünkü çatışmalarda Van ve Siirt'te 10 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bölgede teröristler çembere alınarak etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Operasyonlarda bölgede teröristlere ait çok sayıda sığınak tespit edilerek ele geçirilen malzemeler imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, baharla birlikte Şırnak Küpeli Dağı Bölgesi'nde teröristlerin yoğun faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine, güvenlik kuvvetlerince, teröristlerin saklandığı bölgeler ile kaçış istikametleri üzerine bir seri operasyon icra edildiğini bildirdi.

Ayrıca Türkiye sınırları içerisindeki hava sahası faaliyetleri ve ihlallerini izlemek maksadıyla muhtelif bölgelere sabit veya seyyar Hava Radar Mevzileri tesis edildiği belirtildi.

Teröristlere karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde kara ve hava destekli operasyonlar sürerken, Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'ndan çok sayıda tank kara yoluyla Diyarbakır üzerinden Şırnak ve Mardin illerinde bulunan sınır birliklerine gönderildi.

Diyarbakır Tren Garı'nda 7. Kolordu Komutanlığı'ndan çok sayıda top mermisi, Irak sınırına yakın bölgeye gönderilmek üzere trenlere yüklendi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık terörle mücadele raporuna göre, 21-28 Mayıs tarihleri arasında 13 ölü, 7 sağ ve 2'de teslim olmak üzere toplam 22 terörist etkisiz hale getirildi.
 

zaman



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs