En Sıcak Konular

Cansuyu Uganda’da binlerce insana gıda dağıttı

22 Ağustos 2011 11:00 tsi
Ramazan boyunca yardımların büyük bir kısmını kuraklık, kıtlık, açlık ve ölümlerinyaşandığı Afrika ülkelerine yönlendiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uganda’dabilerce yoksul insana gıda yardımında bulunarak Cansuyu oldu.

Başta Uganda’nın başkenti Kampala’nın arka sokaklarındaki aç ve yoksullar olmak üzere binlerce aileye gıda paketi yardımında bulunan Cansuyu, Entebbe şehrinde de yardımlarını sürdürdü.2500 kişiye iftar veren Cansuyu, Bwaise Bilal, Bwaise Jama Migue, Kawempe  Mbugo, Wobulenzi, Kabasanda, Micyera, Kamdini, Lira, Lulengo, Kyeiramba, Lukaaya, Çombe, Kebıbi, Zirabuva, Buyıta, Mevde, Wawurio, Namutumba, Mbale, Namatala, Sironko, Bumbayi, Orphare, Mawaga gibi yerleşim birimlerinde yardımları dağıttı.

Toplam 3200 aileye gıda yardımında bulunan Cansuyu, 2500 kişiye de iftar verdi. Çok sayıda aileye ise çeşitli yemeklerden oluşan iftarlık ile tropikal meyveler, meyve suları dağıtan Cansuyu, binlerce aileye de tropikal meyve fidanı dağıttı. Yetileri de unutmayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği, kesilen adak ve akika kurbanlarının bir kısmını buralara bağışlarken, bir kısmını da muhtaç ailelere dağıttı. Yoksul bölgelerde fitre dağıtımları da gerçekleştiren Cansuyu, yetimhanelere gıda yardımlarında da bulundu. Yapılacak olan bağışların Afrika ülkelerinde dağıtımlarına devam edecek olan Cansuyu’nun Kenya ve Uganda yardımlarını dağıtan heyeti iki gün içerisinde Türkiye’ye dönecek.

Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs