En Sıcak Konular

Çukurca saldırısında kaybolan uzmanın eşi kırgın

20 Ağustos 2011 20:28 tsi
Hakkâri Çukurca'da ilçesindeki bölücü terör örgütünün mayınlı saldırısında önce kaybolduğu, sonra şehit olduğu açıklanan ancak cenazelerin Ankara'ya getirilmesiyle cesedine ait herhangi bir bulguya rastlanamayan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın ailesi ve yakınl

 Ar'ın eşi Ayşegül Ar, "Ben şehit eşiyim ağlamayacağım, dik duracağım. Fakat eşime ait bir saç telinin ya da bir tırnağının bulunmasını istiyorum." dedi.

Ayşegül Ar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, eşinin ölü yada diri bulunmasını istediğini belirterek, "Şehit karısıyım dimdik ayaktayım. O teröristleri sevindirmeyeceğim. İki çocuğum var, onları da alıp 'işte babanızın mezarı' diyebileceğim eşimin ölü ya da diri bulunmasını istiyorum. Saçının bir teline razıyım. Bir tırnağına yada bir parmağının ucuna razıyım." dedi.

Görüştükleri askeri yetkililerin, eşinin cesedinin patlayan mayınla parçalandığını ve arandığını ancak bulunamadığını söylediklerini aktaran Ar, "Hiçbir şey istemiyorum ölü ya da diri eşimi istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımızdan yardım etmelerini istiyorum. Zap Suyu'na düşmüşse, bu Sap Suyu nereye akıyorsa, Suriye'ye mi İran'a mı? Nereye akıyorsa bulsunlar benim eşimi. Daha 32 yaşındaydı. İki çocuğumla kaldım. Herkes bir süre sonra çekip gidecek yine ben ve çocuklarım bu acıyı yaşayacak. Ne olur devlet yetkililerimizden eşimin ölü ya da dirisini bulmalarını istiyorum." dedi.

Uzman Çavuş, Erhan Ar'ın babası ise acılar içinde evin önüne kurulan taziye çadırına, yakınlarının desteği ile ancak gidebildi. Acılı baba gözyaşlarına hâkim olamayarak, "Ben 4 gündür burada şehidimi bekliyorum. Genelkurmay nasıl şehit oldu diye açıklama yapıyor ve tabuta koyarak tören yapıyor? Hani nerede benim oğlum, şehidim nerede. Bu Türkiye'nin ayıbı." diyerek tepki gösterdi.

"4 GÜNDÜR BULUNAMAMASI ACIMIZI İKİ KAT ARTTIRDI"

Uzman Çavuş Ar'ın amcası Kamil Kurtuluş da aradan 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir ize rastlanmamasının acılarını kat kat artırdığını ifade etti.

Kamil Kurtuluş, "Çarşamba günü olayı duyduk ve acılar içinde beklemeye başladık. Perşembe günü ikindi namazı sonrası tören yapılarak cenazemizin defnedileceğini söylediler. Perşembe günü cenazemiz otopsi için Ankara'ya geldi ve bizlere cenazemizin Cuma günü teslim edileceği ve tören yapılacağı söylendi. Cuma günü ise cuma namazı esnasında cenazemizin olmadığı ve otopsi için Ankara'ya gelmediğini bildirdiler. Biz şimdi perişan haldeyiz. Bizim cenazemiz nerede öldü mü, sağ mı? Sağ ise yaralı ise aradan 4 gün geçmiş neden 3 gün sonra harekete geçiliyor. Bize askeri yetkililer bir şey söylemediler. Kayseri'den Tugay Komutanı geldi Allah razı olsun o bizlere doğru bilgi verdi." dedi.

Ar'ın diğer amcaları ise askeri yetkililerden olayla ilgili bir bilgi istemediklerini olayı televizyonlardan sürekli izlediklerini sadece yeğenlerinin ölüsünün ya da dirisinin bir an önce bulunmasını istedi.

Acılı anne Medine Ar da yakınları ve komşuların taziye için geldiklerini ve çocuğunun bir an önce bulunması için devlet büyüklerine seslenerek, "Cumhurbaşkanım, Başbakanım oğlumu ne olur bulun." diyerek çağrıda bulundu.

Uzman Çavuş Erhan Ar'ın 4 yaşında Merve ve 6 yaşında Mustafa adında bir çocuğu olduğu belirtildi.

(CİHAN)

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs