En Sıcak Konular

'BDP ve DTK kapatılsın'

20 Ağustos 2011 18:46 tsi
Büyük Birlik Partisi, DTK'nın kapatılmasını isterken; DP Genel Başkanı Zeybek de BDP'nin kapatılmasını istedi

PKK'nın son dönemlerde artan saldırıları üzerine Meclis dışındaki muhalefet partilerinden çarpıcı çözüm önerileri geldi. DP ve BBP, BDP ile DTK'nın kapatılmasını istedi.

ZEYBEK: BDP KAPATILMALI

DP Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Zeybek, DP Konya İl Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada devletin Güneydoğu'daki psikolojik üstünlüğünü kaybetmemesi gerektiğini belirten Zeybek, BDP'nin, terör örgütü PKK'nın siyasi bir uzantısı olduğunu ileri sürdü.

Zeybek BDP'nin neden kapatılması gerektiğini de şu sözlerle anlattı:

''BDP kapatılmalıdır, Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı. Terör örgütünü destekleyen bir partinin kapatılması gerekir. Nasıl olur da böyle bir partinin varlığına izin verirsiniz? Yenisini açsalar bile onu da kapatacaksın. Kanunlarda da 'bir ırkı veya topluluğu savunan parti kurulamaz' diye bir madde var. Hadi bunu uygulayın o zaman.''

BBP: DTK DAĞITILMALI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) dağıtılmasını istedi.

Alperen Ocaklarının parti genel merkezinde yaptığı ''Teröre ve provokasyonlara karşı alınacak tavır'' konulu toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Destici, Alperenlerin kesinlikle provokasyonlara kapılmayacağını vurguladı.

Alperen Ocakları'nın yeni Genel Başkanı Cengiz Kırçın'la birlikte gazetecilerin karşısına geçen Destici, ''Bu ülkede yaşayanlar yüzlerce kez Kandil'in bombalandığını gördüler ama hiçbir sonuç alınamadı'' diyerek, teröre karşı topyekün mücadele çağrısında bulundu. Öncelikle teröre destek veren ve organik bağı bulunan kimseler hakkında hukuki sürecin biran önce başlatılması gerektiğini ifade eden Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''PKK'nın siyasi uzantıları bu devlete ve millete pervasız biçimde meydan okuyor. Hiç vakit kaybetmeden hemen yarın DTK dağıtılmalı, BDP milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalı. PKK'ya destek veren BDP'li belediyeler belirlenip haklarında hukuki süreç işletilmelidir.''

Dünya Bülteni



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs