En Sıcak Konular

'PKK sadece bir terör örgütü değil'

20 Ağustos 2011 08:15 tsi
'PKK sadece bir terör örgütü değil' "PKK aynı zamanda Avrupa'nın en geniş ağına sahip uyuşturucu şebekesidir. Bir yandan bizim gençlerimize mermi sıkarken bir yandan Avrupa'nın gençlerini uyuşturucuyla zehirleyen, dünyayı kirleten bir kirli rant şebekesidir"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Terör pazarını iflasa mahkum edeceğiz. Çünkü PKK sadece bir terör örgütü değil. PKK aynı zamanda Avrupa'nın en geniş ağına sahip uyuşturucu şebekesidir. Bir yandan bizim gençlerimize mermi sıkarken bir yandan Avrupa'nın gençlerini uyuşturucuyla zehirleyen, dünyayı kirleten bir kirli rant şebekesidir'' dedi.

Bakan Bağış, gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) ile Anadolu insanının özelliklerini kente yerleşen yabancılara tanıtan Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (AKDİM) Rixos Downtown Oteli'nde ortaklaşa düzenlediği iftara katıldı.

Burada konuşan Bağış, bütün inanışların ulaşmak istediği noktanın barış, huzur ve çocukların aydınlık geleceği olduğunu dile getirdi. Bağış, ''Ama maalesef bu değerleri istismar edenlerin araya ördüğü önyargı duvarları, bazen insanlığın hak ettiği noktaya gelmesine mani oluyor'' dedi.

-MEDENİYETLER İTTİFAKI-

Medeniyetler ittifakının dünyanın en büyük ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Bağış, HAMLEDER ve AKDİM gibi derneklerin de bu amaca hizmet ettiğini ve önyargı duvarlarını yıktıklarını söyledi.

Bakan Bağış, şöyle konuştu:

''Bu derneklerimize öncülük yapan, vizyonerlik yapan, ilk önünü açan çok değerli Hocaefendi hatırlarsınız Roma'da, Vatikan'da Hristiyan dünyasının önde gelen lideriyle Papa ile görüştüğü zaman kimileri dil uzatmışlardı. Ama aslında ne kadar vizyoner olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz çünkü dünyanın bu iletişime, bu empatiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşıyoruz. Şu anda birbirlerini tanımayan insanların maalesef cehaletle kurdukları önyargı duvarlarının insanlığa ne kadar zarar verdiğini daha geçen hafta Norveç'de gördük. Madrid, Londra saldırılarında gördük. 11 Eylül'de New York'da gördük. Bunların kazananı yok. Maalesef o çarpık zihniyetlerin, o rant şebekelerinin bugün körpecik yavrularımıza, 18-20 yaşındaki askerlerimize bilerek ya da bilmeyerek kurşun sıktıran bir takım uyuşturucu tacirlerinin rantlarına malzeme yapan eli kanlı terörde gördük. Bunları yıkmak için bizim birbirimizle daha çok iletişim, diyalog kurmamız lazım.''

-''KİRLİ RANT ŞEBEKESİ''-

Siyasete ilk başladıklarında yurt dışında kendisinin ''Ben dünyanın en güzel şehri İstanbul'u temsil ediyorum'' dediğini buna karşın Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ''Dünyada İsrailli turistle, İranlı turistin aynı havuzda yüzebildiği dünyanın tek şehri Antalya'yı temsil ediyorum'' dediğini aktaran Bakan Bağış, Antalya'nın dünya barışına önemli katkıları olabileceğini dünyaya duyurmak gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de terör belasının herkesin içini acıttığını dile getiren Bakan Bağış, ''Ama kardeşliğimize kurşun sıkmaya çalışanların Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden hazetmeyenlerin başaramayacaklarını da burada haykırabilelim istiyorum. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartamayacaklar. Çünkü biz daha evvelki oyunlarını bozduğumuz gibi Allah'ın izniyle bu oyunlarını da bozacağız'' dedi.

Türkiye genelinde 74 milyonun kardeşliğini, milli birlik ve beraberliği ön plana çıkaracaklarını vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:

''Terör pazarını iflasa mahkum edeceğiz. Çünkü PKK sadece bir terör örgütü değil. PKK aynı zamanda Avrupa'nın en geniş ağına sahip uyuşturucu şebekesidir. Bir yandan bizim gençlerimize mermi sıkarken bir yandan Avrupa'nın gençlerini uyuşturucuyla zehirleyen, dünyayı kirleten bir kirli rant şebekesidir.

İşte onun için Avrupalılar'a her vesileyle şu mesajı veriyoruz, 'Berlin'in Paris'in, Londra'nın, Brüksel'in güvenliği Hakkari'de, Şırnak'ta, Batman'da, Siirt'te başlar. Sizin buradaki yaşanan rant şebekesinin kirli oyunlarına seyirci kalma lüksünüz yoktur. Nasıl biz Londra'daki Madrid'deki, New York'daki saldırılarda insanlığın ortak bir platform kurma çağrısında bulunduysak ve bazen de uluslararası teröre karşı mücadelede bütün imkanlarımızı seferber ettiğimiz için bazı saldırılara maruz kaldıysak, bugün Türkiye'nin de uluslararası camiada hak ettiği desteği almasının zamanı gelmiştir. ''

Terör örgütleri ve terör örgütleriyle mücadelede uluslararası platformun her zamankinden daha önemli hale geldiğini anlatan Bağış, terörle mücadelede çifte standart güden, isteksiz davranan, terör örgütlerine açık tavır alamayan ülkelerin, akan kanın sorumlusu olarak anılacağını söyledi.

Bugün yaşanan bu sıkıntıların, Avrupalılara da bu konuda yanlış çabalar içine giren diğer ülkelere de bir uyarıcı niteliğinde olduğunu anlatan Bağış, ''Bu mücadelede ya hep birlikte kazanacağız, ya hep birlikte kaybedeceğiz. Hepimiz güvencede olmadıkça aslında hiçbirimiz güvencede değiliz. Terörle mücadele uluslararası iş birliği gerektirir'' diye konuştu.

Asla umutsuz ve karamsar almadıklarını dile getiren Bakan Bağış, ''bu ülkenin potansiyelinin bütün sorunları yutacağını'' söyledi. Farklılıkları çatışma sebebi olarak gösterenlerin insanlık tarihinin ortak değerlerine ve evrensel değerlere ihanet edeceklerini de ifade eden Bakan Bağış, Kur'an ve İncil'den örnekler vererek, ''Farklılıklarla bütünleşmek, o empatiyi kurmak aynı zamanda Yüce Yaradan'ın bütün dinler aracılığıyla insanlığa verdiği talimattır'' dedi.

Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,466 µs