En Sıcak Konular

STK'lardan Konsolosluk önünde açıklama!

19 Ağustos 2011 13:52 tsi
Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu ve çeşitli STK'lar bugün Suriye Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaparak Suriye halkına destek verdiler. Platform, yaptığı açıklamada kendi halkını katleden Esad ve adamlarının Uluslararası Ceza Mahkemesinde y

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu ve çok sayıda STK bugün Cuma namazı sonrası Suriye Konsolosluğu önünde toplanarak Beşşar Esad'ın Suriye'de yapmış olduğu katliamları protesto etti.

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan STK'lar ve vatandaşlar her hafta olduğu gibi bu hafta da Suriye halkına desteklerini yinelediler.

Platform, yaptığı basın açıklamasında Suriye'deki kıyımın baş sorumlusu Beşşar Esad ve Baas yöneticilerinin Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmasını istedi.

İşte basın açıklamasının tam metni:

170 gün geçti ve Suriye halkı durmaksızın Baas rejiminin zulmüne karşı barışçıl eylemlerine devam etmektedir.

Suriye halkı sıkılmadan ve usanmadan rejimin bütün şiddet uygulamalarına karşın artık her gün protesto eylemlerine katılıyor. Deraa, Hama, Homs, Direlzor, Lazikiye, Kamışlı ve Halep her gün yüzlerce gösteri oluyor ve hiçbir gösteride silahlı eyleme rastlanmıyor.

Halk, bu başkaldırıyı başlattığında koyduğu ve rejimin bütün zorlamalarına ve oyunlarına rağmen 3 kırmızı çizgi’yi geçmiyor. Her türlü ayrımcılığa hayır, silahlanmayla iç savaşa hayır ve askeri dış müdahaleye hayır.

Ancak Esat ailesi ile Baas rejimi öldürmeye devam ediyor, Uluslararası camia seyrediyordu. Ne var ki Esat ve rejimi bunu katliama çevirince başta bazı İslam ülkeleri, Birleşmiş Milletler ve bazı batılı ülkelerden ses çıkmaya başladı ve sonunda Esat’ın hemen gitmesi gerektiğini söylemeye başladılar.

Suriye halkı bu hamleleri eksik görüyor, Esat ve yakın çevresi bu kadar katliamlar yaptıktan, bu kadar insanı öldürdükten, bu kadar insanı hapse attıktan ve bu kadar işkence ve zulüm yaptıktan sonra uluslararası cinayet mahkemesinde yargılanmalı, hesap vermelidir.

Suriye halkı, bu acımasız katil ve yardımcılarını Lahey’de görmek istiyor. 6 aydır Suriye’de ölen, yaralanan, kaybolan, gözaltında bulunan insan sayısını net olarak bilemiyoruz.

Sivil insanlar, evler, işyerleri, camiler, araçlar maddi ve manevi tüm sahip olunan değerler ateşli silahlar ve tanklar ile katledilmiş, talan edilmiştir.

Suriye Baas yöneticilerinin, askerlerin, istihbaratçıların, Beşşar ve Mahir Esad kardeşlerin işlemiş olduğu insanlık suçundan ötürü uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyoruz.

SURİYE HALKI İLE DAYANIŞMA PLATFORMU
İHH-ÖZGÜR DER-MEDENİYET DER-.AKDAV-AKV-MAZLUM DER-İMH-AKABE-HİKMET VAKFI.

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs