En Sıcak Konular

Rum elektrik dairesi iflasın eşiğine geldi

19 Ağustos 2011 13:32 tsi
Rum Elektrik İdaresi (AİK) Genel Müdürü Stelios Stilianu, AİK'in zararına çalıştığı ve bu şekilde daha fazla devam edemeyeceği uyarısında bulundu.

Simerini gazetesi "AİK Son Raddede" başlığıyla yansıttığı haberde, Stilianu'nun Rum Ticaret Komitesi'nde bu ifadeleri kullandığını, AİK'in günlük zararının 600 bin Euro olduğunu aktararak ivedi önlem istediğini yazdı.

Habere göre Stilianu, Yunanistan'dan gelen jeneratörlerden elektrik sağlandığını, bu hafta içerisinde de Amerika'dan yeni jeneratörler geleceğini anlattı. Gazete, Mari'de 11 Temmuz'da meydana gelen patlama nedeniyle elektrik faturalarına artışın tahminlerden daha düşük olacağını ve tek basamakta kalacağını, zamların eylül ayından itibaren faturalarına yansıyacağını kaydetti.

Habere göre Ticaret Komitesi Başkanı Lefteris Hristoforu ise dünkü toplantıda, artan elektrik fiyatlarının bedelini vatandaşa ödetme niyetinde olmadıklarını söyledi. Hristoforu, elektrik enerjisinin vatandaşın öncelikli ihtiyaçları arasında bulunduğunu göz önüne alarak, meydana gelebilecek zincirleme artışlarla ilgili Avrupa Birliği'nden yardım istenmesi gerektiğini ifade etti.

Elektrik fiyatlarındaki artışın devlet tarafından karşılanması gerektiğini ve AB'den yardım istenmesinin son aşama olduğunu belirten Hristoforu, Programlama Ofisi tarafından AB'ye dayanışma fonu'ndan katkı talebiyle mektup gönderileceğini söyledi. Enerji Düzenleme Dairesi (RAEK) Başkanı Yorgos Siammas'ın da konuyla ilgili açıklama yaparak, önümüzdeki günlerde Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ve İşverenler Federasyonu (OEV) yetkilileriyle elektrik fiyatlarındaki artışı görüşeceklerini; yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili Bakanlar Komitesi'nin de pazartesi toplanacağını söyledi.

"AÇIKLANMAYAN RAKAMLAR"...

Öte yandan Fileleftheros gazetesi ise, yukarıdaki başlık altında yansıttığı haberinde, AİK'in hazırladığı raporda, 11 Temmuz patlaması nedeniyle Vasiliko elektrik santralinde meydana gelen hasarla, santralin tamiratına ilişkin maliyet hesaplanmaksızın yıllık 220 milyon Euro'luk kayıp öngörüldüğünü yazdı.

Gazete, elektrik fiyatlarında da 11 Temmuz'un ardından yüzde 40'a varan artışlar kaydedildiğini, jeneratörlerin kira masraflarının ise aylık 4 milyon Euro'ya ulaştığını belirtti.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs