En Sıcak Konular

Bu da böbrek ödüllü BBG

30 Mayıs 2007 08:55 tsi
Bu da böbrek ödüllü BBG Hollanda’da yayın yapan televizyon kanalı BNN, ölümcül kanser hastası olan bir kadının böbreğini vereceği kişiyi seçeceği "Reality" programını tüm tepkilere karşın iptal etmeyeceğini duyurdu.

"Big Donor Show" (Büyük Bağış Şovu) adlı programda, 37 yaşındaki beyin kanseri hastası Lisa, böbreğini kime vereceğine, yarışmacıların geçmişine, profiline, davranışlarına, aileleri ve arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalara dayanarak karar verecek. İzleyiciler de cep telefonu mesajıyla oy kullanabilecek.

Cuma günü yayınlanacak olan programa, Hollanda’da başta organ bağışı kurumu olmak üzere, siyasi partiler ve çeşitli çevreler, etik olmadığı gerekçesiyle büyük tepki göstermiş ve programın yayımlanmaması çağrısı yapmıştı.

Nitekim, İktidardaki Hristiyan Demokrat Parti’den Joop Atsma, "Yaptıkları delilik. Hollanda’da bir böbreği kimin alabileceği konusunda oylama yapılabileceğine inanamıyorum" diyerek, tepkisini dile getirmişti. Uzmanlar da bu tür kararların profesyonellere bırakılması gerektiğini, programın halkı bu konuda aydınlatmak bir yana daha da büyük kafa karışıklığına yol açacağını söylediler.

Ancak, BNN kanalı, ülkede organ bağışına olan ilgi eksikliğine dikkat çeken bir yapım olacağını söyleyerek bu çağrıları reddetti.

Şova destek çıkanlar da oldu. Sosyal liberal eğilimli D-66 partisinden Alexander Pechtold, programın çok da kötü bir fikir olmadığını söyledi. Pechtold, görüşünü şöyle savundu:

"Hollanda’da, yıllarca organ bağışı ve özellikle de böbrek bağışı konusunda sorunlar yaşandı. Ama bu program sayesinde, nihayet kamuoyu organ bağışını da tartışmaya başladı."
 



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs