En Sıcak Konular

F-16 krizinin perde arkası!

30 Mayıs 2007 08:07 tsi
F-16 krizinin perde arkası! İyi güzel de bu kaçıncı kaza? Çünkü, ABD tarafından yapılan sınır ihlalleri yeni değil. Kuzey Irak'taki Amerikan kuvvetleri bunu daha önce de defalarca yaptılar. Ama daha önceki ihlallerle bunun arasında "küçük" bir fark var...

Daha önce ABD'nin insansız casus uçakları sınırı geçip, Türk toprakları üzerinde uçuyordu. Böylece sınırdaki birliklerimiz sürekli olarak taciz ediliyordu. Son olarak da iki adet F-16 hava sahamıza sokuldu. İhlaller aylar önce başladı...

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait insansız casus uçaklar defalarca sınırımızı ihlal ettiler. Askeri birliklerimizin olduğu bölgelerde uçuşlar yaptılar. İstihbarat bilgileri toplayarak geri döndüler. Bu ihlaller, sürekli olarak Genelkurmay karargahına iletildi. Bölgede elde edilen görüntüler, Ankara'ya gönderildi. Genelkurmay, ABD'nin bu tür sınır ihlallerinden zaten rahatsızdı. ABD'ye ait iki F- 16'nın Hakkari'den içeri girip 4 dakika boyunca hava sahamızda uçması, bardağı taşıran son damla oldu. Genelkurmay Başkanlığı olayı internet sitesinden kamuoyuna duyurdu... Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

* * *

Artık kartlar açık oynanıyor...Silahlı Kuvvetler, Kuzey Irak'taki PKK, KDP, KYP ve ABD birlikleri arasındaki ilişkinin farkında. PKK ile mücadele etmek bir tarafa, ABD'nin zaman zaman PKK ile çeşitli ilişkiler içine girdiği, rütbesiz erden en tepe noktalara kadar herkes tarafından biliniyor. Bu gerçekler, zaman zaman ABD'li yetkililerin yüzüne de vuruluyor. Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde en büyük engel Amerika!

Aslında, ABD desteğine rağmen, terör örgütü PKK'nın iyi bir noktada olduğunu söylemek zor. Sınır bölgelerinde alınan tedbirlerle kaçakçılığa büyük darbeler vuruldu. Böylece, terör örgütünün gelir kaynakları kesildi. PKK, Türkiye sınırları içinde ikmal sıkıntısı çekiyor. Türkiye kırsalındaki teröristler ciddi sıkıntılarla karşı karşıyalar. Pislik içindeler. Ciddi boyutlarda açlık çekiyorlar. Rahat hareket edemiyorlar.

PKK'lı militanlar, askerin karşısına çıkamıyorlar. Sadece belli bölgelerde mayınlama yapıyor ve uzaktan kumandalı bombaları patlatarak, risksiz eylemler içine giriyorlar. Bazı bölgelerde de korumasız devlet tesislerine saldırıyorlar. İş makinelerini tahrip ederek ve yakarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Büyük şehirlerde ise, deşifre olmamış militanları ve canlı bombalarla kaos ve korku yaratmaya çalışıyorlar.

* * *

PKK, ABD sayesinde Kuzey Irak'taki faaliyetlerini son derece rahat bir şekilde sürdürüyor. Son olarak, terör kamplarını yerden havaya fırlatılan SA-7 füzeleriyle donattılar. ABD'nin Stinger füzelerinin muadili olan SA- 7'ler Türk uçak ve helikopterleri için oldukça ciddi bir tehlike. Buna karşılık tamamen elektronik olan bu füzelerin bakımını yapamıyorlar. Yeterli uzmanları yok. Tozdan ve dış etkenlerden çok çabuk etkilenen SA-7'leri istedikleri gibi kullanamıyorlar. Tabii şimdilik! Zaman içinde buna da bir çare bulabilirler. İşte bu yüzden Türkiye'nin elini çabuk tutması gerekiyor.

Gerekiyor, ama karşımızda ABD faktörü var! Bütün dünyaya "terörle mücadele" mesajları veren Amerika, Kuzey Irak'ta PKK terörünü alabildiğine besliyor.

bugün



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs