En Sıcak Konular

Erdoğan kamuoyundan yardım istedi!

30 Mayıs 2007 06:49 tsi
Erdoğan kamuoyundan yardım istedi! Erdoğan, dün grup toplantısından çıkarken bir gazetecinin ilginç sorusu ile karşılaştı. Gazeteci Erdoğan'a "Kuzey Irak'a operasyon başlayacak, seçim iptal olacak" yönündeki iddiayı sordu. Erdoğan: "Kamuoyu dik durmalı!"

"Kuzey Irak'a operasyon başlayıp, seçim iptal olacak" spekülasyonları için"öyle bir olasılık görmüyorum" dedi ve ekledi: "Kamuoyunun böyle bir gelişmede, dik durması lazım. Sandık devam etmeli."..

Başbakan Erdoğan, son günlerde kulislerde sık sık dile getirilen "Kuzey Irak'a operasyon başlayacak, seçim iptal olacak" yönündeki spekülasyonlar için "Öyle bir olasılık görmüyorum" dedi. Erdoğan, böyle bir olasılık karşısında da kamuoyunun sandık için "dik durması" gerektiğini vurguladı. Erdoğan, dün AK Parti Grup Toplantısı çıkışında, bir gazetecinin "Kuzey Irak'a operasyon başlayacak. Seçim iptal olacak yönünde bazı spekülasyonlar var. Bu ihtimal dahilinde mi" sorusu üzerine, önce "Nereden çıktı" dedi. Erdoğan böyle bir ihtimali görmediğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama kamuoyunun da böyle bir gelişme olursa, karşısında dik durması lazım. Sandık devam etmeli."

YENİ ADAYLARA ROZET
Erdoğan, seçimi öncesi "merkez partisi" hedefi için siyaset yelpazesinin sağlı sollu tanınmış isimlerine rozet taktığı AK Parti Grup Toplantısı'nda da Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle sonuçlanan gergin "Çankaya seçimi" sürecini değerlendirdi ve "Bir yanağına bir tokat, ondan sonra öbür yanağını çevir ona da bir tokat. Bu adalet değil" dedi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin anayasa değişikliği için yöneltilen suçlamalara yanıt veren Erdoğan kendilerini parlamentoya gönderen halkın cumhurbaşkanını da seçebileceğini vurguladı ve şöyle devam etti: "Birileri diyor ki vekiller seçsin yeter. Vekiller üç tane cumhurbaşkanı seçtiler, biz de seçme yoluna gidiyorduk ama onu bile değiştirme yoluna gittiler. Bunu eleştirmeyeceksiniz, üzerinde yorum yapmayacaksınız. Ya ne yapacağız? Hani var ya bir yanağına bir tokat, ondan sonra öbür yanağını çevir ona da bir tokat. Bu adalet değil. Adaletin gereği neyse o olacak."

Sabah



Bu haber 183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs