En Sıcak Konular

DP’de Yılmaz çatlağı

30 Mayıs 2007 06:16 tsi
DP’de Yılmaz çatlağı DP kurulalı bir hafta olmadı ancak parti içinde önemli bir kriz noktası oluştu bile... Konu: Mesut Yılmaz... Erkan Mumcu Yılmaz'ın DP'den adaylığına sert tepki gösteriyor, bu ise Ağar'ı rahatsız ediyor. İşte ikili arasında yapılan Yılmaz görüşmesi!

 ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun, haftasonu katıldığı bir televizyon programında, Mesut Yılmaz’ın DP listesinden bağımsız aday olmasına sıcak bakmadığını vurgulaması, önerdiği isimler için de, “onlar varsa ben yokum” demesi, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile kurmaylarının tepkisine yol açtı.

Mesut Yılmaz kritiği

TÜSİAD toplantısı için dün İstanbul’da bulunan Ağar ile Mumcu arasında, bu toplantı öncesi “Yılmaz kritiği” yapıldı. Edinilen bilgiye göre Ağar, Mesut Yılmaz ile ilgili açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı açık bir dille Mumcu’ya iletti. Ağar, Mumcu’dan, Yılmaz’la ilgili açıklamalarını yumuşatacak yeni bir açıklama yapmasını da istedi. Ağar’ın yanı sıra, kurmayları da ANAP’lı muhataplarını arayarak, Mumcu’nun açıklamalarından duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler ve düzeltilmesini istediler.

‘Partiye zarar veriyor’

Ağar-Mumcu ve iki parti kurmayları arasında yaşanan bu görüşme ve telefon trafiğinin ardından, Mumcu, TÜSİAD toplantısının sonunda, bir soru üzerine, Mesut Yılmaz’ın DP listesinden aday olmasına karşı çıktığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ve şöyle konuştu: “Şu ana kadar somut olarak ortaya konmuş bir talep olmadığı için bu meselenin gereğinden fazla speküle edilmesi hem DP’ye hem de adı geçen insanlara zarar veriyor. Sayın Yılmaz’ın siyasete dönüş kararını yorumlamak benim işim değil. Kendisi daima siyaset yaptığı yer olan Rize’den bir kez daha bir tür güven oyu istediğini beyan etmiştir.Bunu bağımsız yapabileceğini veya Demokrat Parti listesinden bağımsız yapabileceğini ifade etmiştir ama henüz bir başvurusu yoktur. Ancak, gazetelerde speküle edilen haberlerle yayılan şeyin gerçekle bir ilgisi yoktur.”

Erkan Mumcu: Mümkün değil

Bu sözleriyle Yılmaz’ın adaylığına ilişkin tavrını yumuşatan Mumcu, isim önerisi konusunda ise, “onlar varsa ben yokum” tavrını aynen korudu. Mumcu, Yılmaz’ın listeler konusundaki aday önerilerinin anımsatılması üzerine şöyle dedi: “Bir grup insanın da DP listelerinde yer almasına ilişkin bir şartının olması konusunda bize ifade edilmiş birşey yoktur. Olsa da bu zaten bizim açımızdan mümkün değildir.”

Mehmet Ağar, Yılmaz’ı aradı

Ağar’ın, Yılmaz’ı telefonla arayarak, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği, Mumcu’nun görüşlerini paylaşmadığını ifade ettiği öğrenildi. Yılmaz kurmayları ise, gelişmelerle ilgili VATAN’a yaptıkları değerlendirmelerde, Yılmaz’ın DP kanadının ısrarı doğrultusunda bu partinin listesinden bağımsız adaylık önerisini kabul ettiğine dikkat çekerek, şunları söylediler: “Beyefendinin gönlünde olan zaten bağımsız adaylıktı. Ancak bu birleşmeye yönelik gönül bağı nedeniyle, güç katarım inancıyla DP listesinden bağımsız adaylık önerisini prensipte kabul etti. Beyefendi Mumcu’nun açıklamalarını çok dikkate almadı, ancak tabii ki sinirlendi. Mumcu konuşmaya devam ederse, Mesut Bey’in gönlünde olduğu şekilde bağımsız aday olduğunu açıklamasına da gerekçe yaratmış olur.” 

Vatan



Bu haber 197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs