En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den deprem mesajı

17 Ağustos 2011 11:19 tsi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, Marmara Depreminin 12. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan felaketlerden ders çıkarmanın, Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almanın devlet ve toplumun önümüzdeki süreçteki en büyük sorumluluğu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, Marmara Depreminin 12. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi ile en büyük felaketlerden birini yaşadığını ifade eden Gül, büyük can kaybına, maddi ve manevi yıkıma yol açan depremin etkilerinin uzun yıllar sürdüğüne dikkati çekti.

Devletin ve milletin, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda dayanışma içerisinde, olağanüstü bir gayret gösterdiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

''Aradan 12 yıl geçse de acıların hala taze olduğunu, kaybedilenlerin hiçbir zaman unutulmadığını bir kez daha ifade etmek isterim. Önümüzdeki süreçte devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak; Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almak olmalıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar yürütülmektedir. Ancak depreme karşı hazırlıklı bir ülke haline gelebilmek için daha hızlı hareket edilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Hazırlanan 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nın bu bakımdan önemli bir belge olduğu kanaatindeyim.

Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının gayretleri yanında, bireylerin bilinçlenmesi de önem taşımaktadır. Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getireceğinden şüphe duymuyorum.

Türkiye'nin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum.''

aa

Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs