En Sıcak Konular

Futbol Federasyonu kararını açıkladı

15 Ağustos 2011 18:02 tsi
Futbol Federasyonu kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun şike soruşturması kapsamında ismi geçen kulüplerin durumunu görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi. Toplantıda Etik Kurul tarafından hazırlanan rapor değerlendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturmada adı geçen şüpheli kişi ve kulüplerle ilgili olarak bu aşamada bir hüküm verilmesinin doğru, adil ve hakkaniyete uygun olmayacağını, kararın, iddianamenin kabulü sonrası verileceğini açıkladı. Federasyona verilen bilgi ve belgelerde adı geçen bazı kişilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Savcılığın seçerek gönderdiği delilleri inceleyen Etik Kurulu 170 sayfalık bir rapor hazırladı. TFF'nin yönetim kurulu üyeleri, bugün saat 15.30'da Swissotel'de toplandı ve dosyada ismi geçen kulüplerin durumunu görüşmeye başladı. 3 Temmuz'da başlayan şike operasyonunda Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediye, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Mersin İ.Y. ve Giresunspor kulüplerinin isimleri geçmişti.

İŞTE O AÇIKLAMA

Mehmet Ali Aydınlar:

TFF olarak futbolumuzun geçtiği süreçte çalışmalarımızı büyük titizlikle sürdürmekteyiz. Talim ve talimatlar çerçevesinde yaşananları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Savcılık tarafından talebimiz üzerine bize verilen belgeler incelendi. Etik kurul tarafından yapılan inceleme sonucunda TFF almış aldığı karar aşaığıdaki gibidir.

Savcılık tarafından yürütülen dava devam ediyor. Soruşturma dosyası hakkında savcılığın kararı ile gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verildi Belgeler kısıtlılık çerçevesinde incelendi. Bu aşamada bu belgeleri sizlerle paylaşılması suç oluşturmaktadır. Belgenen paylaşılması davayı etkileyecektir. Savunma hakkı tananmadan yapılacak bir karar adil yargılanmayı etkileyecektir.

Her ne kadar belgeleri inceleme hakkı verilmişse de şüphelilerin dosyayı göremediler. Tüm belgeleri içermemektedir. Soruşturmanın kapsamı genişlemiştir. Çok fazla kulüp ve kişiyi etkilemiştir. Bu belge ve bilgiler federasyonumuza kararı ulaşmadı.

TFF olarak bu aşamada diğer belgelere ulaşılmadan karar verilmesinin doğru adil hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz. Karar vermek için gizlilik kararının kaldırılması ve iddianamenin kabul edilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde tüm ayrıntıları ile görüşülecektir TFF olarak iddianamenin gizlilik kararının kaldırılmasının ardından süreç başlayacak etik kuruldan nihai karar istenecek ve uygun karar verilecek. Söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alınan futbol ailesinin

Son derece deneyimli kurul ile en büyük sorunlardan biri olan bu sorunu çözmek adına çalışmalarımızı yargı organları ile birlikte yürütüyoruz. Tutuklanan ve itirazları reddedilen kişilerin tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmesine sevkedilmiştir. O İsimler:

TUTUKLU YARGILANANLAR


Aziz Yıldırım
Şekip Mosturoğlu
İlhan Yüksel Ekşioğlu
Tamer Yelkovan
Cemil Turan
Serdal Adalı
Tayfur Havutçu
Ahmet Ataş
İbrahim Akın
İskender Alın
Mecnur Odyakmaz
Ahmet Çelebi
Korcan Çelikay
Bülent Uygun
Ümit Karan
Ömer Ülkü
Coşkun Çalık

TUTUKSUZ YARGILANANLAR


Serdar Bilge
Cengiz Demirel
Erdem Konya
Yavuz Ağırgöl
Serdal Belki
Mehmet Şen
Hikmet Karaman
Serkan Acar
Zafer Önder İpek
Alaaddin Yıldırım
Hasan Çetinkaya
Gökçek Vederson
Fazlı Özdemir
Zafer Tüzün
Yeşil Acar
Yılmaz Vural
Sezer Öztürk
Emenike
Mahmut Boz
Mehmet Yıldız
Levent Eriş
Sadri Şener
Recep Deniz

Önder Turacı
Nevzat Çakal
Osman Özaydınlı
Ekrem Okumuş
Sadrettin Fırat
Zafer Demiray
Faruk Taşseken
Mehmet Oflaz
Fatih HOcaoğlu
Murat Öztürk
Semih Şentürk

SORULAR

Yenidan toplanma ne anlama geliyor? Halen tutuklu olan isimler savunma aşamasında savunmaları nasıl olacak?

Etik kurulun incelemesi mevcut dosya üzerinden yapılacak ancak başka belgeler gelirse bu dosyaya ilave edilecek. Adli kurumlarda işbirliği içinde yürütüyoruz. Savunma alınması gerekirse bu konuda sanırım adli birimlerle işbirliği içinde olacağız.

Tutuklu bulunanların disiplin kuruluna sevk edilmelerini anlayamadım. İki TFF bu şike teşvik kararlarını adli mercilerin kararından sonra verecek. Lig fikstürünü kim verecek?

TFF sorumludur. TFF görevlerini sorumluluklarını yerine getirmektedir. Yanlız bazı kişiler çok radikal karar almamızı beklerler. Ancak biz normal bir vatandaş gibi karar veririz. Türk futbolunun geleceğinden sorumluyuz. Sorumsuz kişiler gibi davranamayız.

Savunma alamadığınız için karar veremedik dediniz. Tutuklu bulunan isimler için TFF olarak bir yere başvurdunuz mu?

Bunların ifadesini alabilmek için belge göstermemiz gerekiyor. Biz bu belgeleri gösteremiyoruz. Bu nedenle ifade alamıyoruz.

zaman



Bu haber 1,115 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs