En Sıcak Konular

Binali Yıldırım'dan teröre açık mesaj

15 Ağustos 2011 16:43 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, birlik çağrısında bulunarak, "Bin yıllık birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yeltenenlere çok açık bir mesaj veriyorum" dedi ve ekledi:

Bakan Yıldırım, Mersin'de partisinin 10'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Partinin 10 yıl önce hizmet ve millet sevdasıyla Türkiye'nin ufkunda ışık gibi doğduğunu bildirdi.

Bakan Yıldırım, tam 10 yıldır milletin yanında, içinde ve hizmetinde olduklarını belirterek, "Biz devlet adına, millet üzerine siyaset yapmak üzere kurulan bir devlet partisi olmadık. Aksine, millet adına, devlet nezdinde siyasete talip olduk ve hep bunun gereğini yaptık. O yüzden de AK Parti milletin partisi diye anıldı" diye konuştu.

Bakan Yıldırım"Biz 'Her şey Türkiye için' dedik. Bu bayrağı, bu milleti daima üstün tuttuk. Her engele, sıkıntıya göğüs gererek bir an olsun durmadık. Ne olursa olsun, kim hangi engeli koyarsa koysun, biz milletin emanetini asla yere düşürmedik. Milletimiz için bu güzel ülke için gecemizi gündüz, çıramızı yıldız yaparak hizmete devam ettik. AK Parti, milletin ışığı oldu. Millet bağrından gelen AK Parti'ye kucak açtı. Biz de Türkiye'yi aydınlığa açtık, hak ettiği saygınlığa, zenginliğe yükselttik. "

Her şeyin teker teker hayata geçirilebileceğini, ancak bunların yanında asıl önemli olan unsurun da birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin birliği, beraberliği ve dirliği devam ettikçe, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz yok. İşte Mersin bu noktada çok önemli. Çünkü Mersin, çokluk içinde birliğin ne kadar ahenkli bir şekilde olabileceğini gösteren bir kentimizdir. Türkiye'nin bir özetidir. Farklı, inanç, etnik yapı ve yaşam tarzlarındaki insanların bir arada yaşadığı kentimizdir, burası... Şimdi bizim bin yıllık birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yeltenenlere çok açık bir mesaj veriyorum; şehitlerimizin al kanıyla, ay-yıldızın buluştuğu bayrağımız, sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek. Bu bayrağın yanına başka bir bayrak takmak gibi gaflet içerisinde bulunanlara, bu millet acıyor. Yazık onlara. Bu bayrağın altında, tek vatan, tek millet, tek devlet anlayışıyla 74 milyon insanımız el ele, omuz omuza istiklal mücadelesini nasıl verdiyse, istikbal mücadelemizi de birlikte başaracağız. Biz bunu ah ettik.

İNSANLARI ÖLDÜRMEKLE HİÇ BİR YERE VARAMAZSINIZ

Bu ülke için söyleyecek sözü olan varsa, bu ülkenin refahı ve kalkınması için söyleyecek sözü olan varsa, gelsin söylesin. Terörle, insanların hayatını kastetmekle, insanları öldürmekle hiç bir yere varamayız. Ülkemizi bu kirli oyunlara karşı milletimiz asla prim vermeyecektir. Belki üzüleceğiz, belki yine şehitlerimiz olacak. Ama değişmeyen tek bir şey hep aklımızda olacak. O da bu milletin birliği ve beraberliği... Bu bizim vazgeçilmez hedefimizdir. Bunun için birlikte el ele çalışacağız. "

-HAVAALANI İHALESİ-

Akdeniz'in Ortadoğu'ya ve Anadolu'ya açılan kapısı niteliğinde olan Mersin'de önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Yıldırım, kentteki en önemli yatırımlardan birisinin havalimanı olacağına işaret ederek, "Adana'ya, Mersin'e ve çevre illerdeki 5 milyon vatandaşımıza hizmet verecek Çukurova Havaalanı'nın ihalesine önümüzdeki hafta çıkıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bölünmüş yollar noktasındaki yatırımların da kentte tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bir yandan Antalya'ya Mersin'i bağlayacak sahil yolu, diğer yandan Silifke ve Mut üzerinden Karaman'a, Konya'ya ve Ankara'ya bağlanacak yolun çalışmaları sürüyor. Bunun yanı sıra Mersin'de 16 tane büyük yol projemiz var. Bunlardan en geç bitecek olanı, 2014'te Mersin-Antalya Sahil Yolu. Diğer projelerin hepsi, bundan önce tamamlanacak. Mersin'e Ulaştırma Bakanlığı olarak geçtiğimiz 8 yıl içerisinde 567 milyon lira yatırım yaptık. Helali hoş olsun, devamını da getireceğiz. "

Türkiye'nin çok büyük bir 2023 yılı hedefinin bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "2023 yılına kadar Mersin'e de hızlı tren gelecek. Bunun da kararını aldık, projelerini hazırlatıyoruz. Konya'dan sonra Karaman'a, Karaman'dan Niğde'ye, Niğde'den de Mersin ve Adana'ya. Ver elini Hicaz. İstanbul-Hicaz demiryolunu da Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlamış olacağız" diye konuştu.

AK Parti Mersin milletvekilleriyle çok sayıda partilinin katıldığı etkinlikte, AK Parti'nin kuruluşunu anlatan bir belgesel de seyredildi.

Bakan Yıldırım, daha sonra partisinin il teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen iftar yemeğine de katıldıktan sonra üzerinde Ak parti logusu olan yaş pastayı kestikten sonra Mersin'den ayrıldı.

HABER 7

Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs