En Sıcak Konular

Baz istasyonunda güzel haber

15 Ağustos 2011 15:08 tsi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Ege Bölgesi'ndeki baz istasyonlarını inceledi. İşte ortaya çıkan sonuç...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre, Ege Bölgesi illerinde baz istasyonları belirlenen limit değerlerin dört kat altında çıktı.

BTK İkinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, mobil haberleşmenin vazgeçilmez unsuru olan baz istasyonlarının, elektronik haberleşme, internet, GPS, navigasyon, hasta takip, görüntülü haberleşme, araç takip sistemleri, pos makinaları, dijital TV ve radyo yayıncılığı gibi birçok alanla ilgili teknolojik altyapıyı sağladığını kaydetti.

Baz istasyonları konusunda denetimlerin BTK tarafından sürdürüldüğünü, baz istasyonlarına ilişkin limit değerlerin Uluslararası Non-İyonize Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP) tarafından belirlendiğini ifade eden Beydoğan, ICNIRP tarafından belirlenen limit değerler 41 V/M iken, Türkiye'de bu değerlerin 10 V/M olarak belirlendiğini belirtti.

Beydoğan,''Baz istasyonları için belirlenen limit değerler Almanya, Danimarka, Fransa gibi ülkelerde 41 V/m olarak uygulanırken, Türkiye'de ise 10V/m olarak uygulanıyor. Yaptığımız ölçümlerde, 1-4 V/M arasında değerler ölçümledik'' bilgisini verdi.

Ege Bölgesi'ndeki baz istasyonlarının yüzde 90'ının denetlendiğini anlatan Beydoğan, Türkiye'de BTK tarafından belirlenen 10 V/m sınır değerin, AB ülkeleri arasındaki en düşük limit değerler arasında yer aldığına işaret etti.

Beydoğan, Ege Bölgesi'ndeki istasyonların bu düşük limit değerlerin bile 4 kat altında yer aldığını kaydetti.

Teknoloji Bilgilendirme Platformu (TBP) Başkanı Serhat Özeren de Türkiye'nin dünyada cep telefonu şebeke standartları en yüksek ve güvenli beş ülkeden biri olarak gösterildiğini vurgulayarak, tüm dünyada kullanılan teknolojinin aynı olduğunu, dünyada 300'e yakın ülkede, 900'ü aşan sayıda operatör tarafından verilen cep telefonu hizmetini, 5 milyara yakın kişinin kullandığını bildirdi.

Özeren, baz istasyonlarına dünyada en çok denetim uygulayan ülkeler arasında da Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

BTK'nın 2011 yılı nisan ayı verilerine göre, Ege Bölgesi'nde 3 bin 496 baz istasyonunun 3 bin 148'i denetime tabi tutuldu. Denetimlerde ölçüm değerleri 1-4 V/M arasında gerçekleşti.

AA

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs