En Sıcak Konular

Suriye'de yaşanan son gelişmeler...

15 Ağustos 2011 14:22 tsi
İşte Suriye'de yaşanan son gelişmeler...

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI WESTERWELLE'DEN KINAMA

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'deki göstericilere karşı "savaş gemileri ve tankların kullanılmasını" sert bir dille kınadı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Peschke, bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın, Suriye'deki şiddete hemen son verilmesini istediğini belirterek, "Şiddet kullanılması ahlaki ve hukuki açıdan hiçbir şekilde haklı gösterilemez" dedi.

Peschke, Alman hükümetinin AB içinde Suriye'ye yönelik yaptırımların sıkılaştırılması ve BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki durumu bu hafta içinde yeniden görüşmesi için yoğun şekilde çaba harcadığını kaydetti.
ESAD, HALEP'E YENİ VALİ ATADI

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, ticaret ve sanayi kenti Halep'e yeni bir vali atadığı bildirildi.

Suriye'nin Resmi Haber Ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, Halep Valisi Ali Ahmet Mansura'nın yerine Dr. Muvaffak İbrahim Halluf'u atadığını duyurdu.

LAZKİYE'DE ÖLÜ SAYISI 31'E YÜKSELDİ

Suriye'nin liman kenti Lazkiye'deki olaylarda ölü sayısının 31'e yükseldiği bildirildi.

El Cezire televizyonu, dünden beri kentin Raml El Filistini bölgesine iki savaş gemisinin açtığı ateşte ve düzenlenen tank destekli operasyonlarda ölü sayısının 31'e yükseldiğini duyurdu.

Televizyon kanalı, ayrıca ülkenin orta kesimlerinde yer alan Humus'ta tutuklamalar olduğunu kaydetti.

EL PAİS GAZETESİ: ''İSPANYOL HÜKÜMETİ, BEŞŞAR ESAD'A SİYASİ SIĞINMA HAKKI VERMEYE HAZIR"

İspanya'nın sol görüşlü, yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun, geçen temmuz ayında Şam'a gönderdiği bir danışmanı aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a İspanya'da siyasi sığınma hakkı teklif ettiğini ve bunun halen geçerli olduğunu iddia etti.

Zapatero'nun uzun yıllar başbakanlıktaki dış politika danışmanı olan ve kısa bir süre önce AB'nin güney Akdeniz özel temsilcisi görevine atanan Bernardino Leon'un, geçen temmuz ayında Zapatero'nun talimatıyla gizlice Şam'a gönderildiği belirtildi. Leon'un, misyonun gizliliğinden dolayı diplomatik pasaportunu kullanmadan Suriye'ye gittiği ve burada Esad rejimine yakın kişilerle özel görüşmeler yaptığı bildirildi.

El Pais, İspanyol hükümetinin, Madrid'de bir Suriye konferansı teklifi götürdüğü ve Beşşar Esad ile ailesine ülkelerini terk etmeleri halinde İspanya'da siyasi sığınma hakkı verilmesi vaadi verildiği kaydedildi. Ancak son haftalarda Esad yönetiminin, ülke içindeki muhalif hareketlere karşı askeri güç kullanması ve sivil ölümlere neden olmasından dolayı İspanya'nın teklifini yeniden gözden geçirir duruma geldiği savunuldu. İspanyol gazetesi, mevcut durumda Zapatero hükümetinin, istemesi halinde Esad ve ailesine İspanya'da siyasi sığınma tanımaya halen hazır olduklarını ifade etti.

HUMUS BÖLGESİNDE ASKERİ OPERASYON DÜZENLENİYOR

Suriye'nin orta kesimlerindeki Humus bölgesinde bu sabah tankların desteğindeki askerlerin operasyon düzenlediği bildirildi.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü adlı sivil toplum kuruluşu, özellikle Hula adlı yerleşim yerinden yoğun silah sesleri geldiğini belirtti.

Hula'nın kuşatıldığını kaydeden sivil toplum kuruluşu, ordunun yoğun ateş altında arama yaptığını ve bazı kişileri gözaltına aldığını bildirdi.

Bir başka Suriye sivil toplum kuruluşu da bu haberleri doğrulayarak, Hula'ya bu sabah çok sayıda tank girdiğini ve makineli tüfekle ateş açıldığını belirtti. (AA) 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs