En Sıcak Konular

''Laiklik tanımı yeni anayasada net yapılmalı''

15 Ağustos 2011 13:57 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den laiklik vurgusu...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, laiklik tanımının yeni anayasada açık bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, ''Çünkü mevcut anayasadaki tanımdan dolayı maalesef yıllardır Türkiye'de özellikle dini hassasiyeti yüksek olan kesimler büyük dayak yiyor'' dedi.

Destici, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve sendika yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti. Yeni anayasa konusunda sivil ve demokratik bir içerikten yana olduklarını ifade eden Destici, yeni anayasada bireysel hak ve özgürlüklerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Yeni anayasada özellikle laiklik tanımının açık şekilde yer alması gerektiğine işaret eden Destici, ''Çünkü mevcut anayasadaki tanımdan dolayı maalesef yıllardır Türkiye'de özellikle dini hassasiyeti yüksek olan kesimler büyük dayak yiyor. Başörtüsü zulmü, katsayı adaletsizliği çekiliyor. İnsanlar, dini inançlarından dolayı meslekten atılıyorlar'' diye konuştu.

Kendisinin imamhatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu belirten Destici, dini özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırması yönünde devlete görev yükleyen laikliğin, Türkiye'de tersine işlediğini, dini inançları nedeniyle insanların kınandığını ve fişlendiğini söyledi.

Kur'an kurslarına kayıt için çocuklara yönelik yaş sınırı bulunduğunu anımsatan Destici, bu konuda anne-babaların karar verici konumda yer alması gerektiğini, bu tür bir yaptırımın yersiz olduğunu savundu.

Destici, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ku'ran kurslarındaki yaş sınırının kaldırılmasına yönelik 2009'da kanun teklifi verdiğini anımsatarak, bu düzenlemenin hayata geçmesini istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de ana gündem maddesinin terör olduğunu belirten Destici, ''hükümet ile muhalefet partilerinin terör örgütüne yönelik tartışmalarını kayıkçı kavgasından öteye gitmediğini'' ileri sürdü.

TBMM'nin terörün çözümüne yönelik bir proje geliştirmesi gerektiğini dile getiren Destici, ''BDP'yi Kandil'i ve İmralı'yı muhatap almak yerine bölge insanını muhatap alacaksınız'' dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar da Destici'ye görevi dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ve sendikalarının görev alanına ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunacaklarını anlattı.

Türkiye'de din eğitimi konusunda fikirlerini Destici'yle paylaşacaklarını kaydeden Bayraktutar, BBP'nin Türk milletinin değerlerine, örfüne, adetine sahip çıkan yegane partilerden biri olduğunu ifade etti.

Bayraktutar, sivil anayasada laiklik ilkesinin ayrıntılı şekilde açıklanması gerektiğini söyledi. Sonraki dönemde milletin üzerinde ''Demokles'in kılıcı'' gibi kullanılmasının önüne geçilebileceğini belirten Bayraktutar, sivil anayasa ve dini özgürlükler konusunda çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

aa

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs