En Sıcak Konular

Org. Bilgin Balanlı hakim karşısında

15 Ağustos 2011 12:44 tsi
İkinci Balyoz davası kapsamında Orgeneral Bilgin Balanlı ile Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın yargılanmalarına başlandı. Sanıklar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının ilk duruşmasına Orgenaral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Cumhur Eryüksel, Doğan Uysal, Emin Hakan Özbek, Tülay Delibaş ve Ali Cengiz Şirin katıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Tümgenerel Beyazıt Karataş ile tutuksuz sanık Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul duruşmaya katılmadı. İddianame kabulu kararının okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, tutuksuz sanık bölümünün uzakta olması nedemniyle tutuksuz sanıkların da tutuklu sanıkların bölümünde oturmasını istedi.

Duruşmada yoklamanın ardından, sanıkların kimlik tesbitine geçildi. Tutuklu sanık Orgenaral Bilgin Balanlı, 7 bin lira ile aylık geliri en yüksek, Refik Tezcan ise 2 bin 600 lira ile en düşük gelirli sanık olarak tutanağa geçti.

Sanıklar arasında askeri yüksek yargı üyelerinin de bulunması dikkat çekti. Kimlik tespiti esnasında Ahmet Zeki Üçok; Hava Kuvvetleri Başsavcısı, Ali Cengiz Şirin; Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi Başkanı, Bilgin Balanlı; Yüksek Askeri Şura üyesi, Bülent Günçal; Hava Kuvvetleri adli müşaviri, Cumhur Eryüksel; Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Başsavcısı, Doğan Uysal; Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde idari görevli olduğunu, Hakan Özbek de Hava Kuvvetleri Komutanlığında askeri savcı iken emekli dilekçesi verdiğini söyledi.

Kimlik tesbitinin aradından mahkeme başkanı Diken, iddianamenin okunmasına geçileceğini açıkladı. Ancak bu sırada bir kısım sanık avukatı Ali Fahir Kayacan, hükme katılacak hakim listesinin kendilerine bildirilmesini isteyerek, daha sonrada reddihakim talebinde bulunacaklarını söyledi. Ancak Başkan Dilken, TRT'den iddianamenin okunması için spiker Süha Güner'in görevlendirildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Diken, avukat Kayacan'ın talebinin iddianamaenin okunmasından sonra değerlendirleceğini açıkladı. Bu sırada Avukat Celal Ülgen de mahkemenin bu kararına tepki göstererek, ne zaman talepte bulunulacağının savunma makamına ait olduğunu belirtti. Bunun üzerine Başkan Diken, "Duruşma yöneten de Mahkeme Başkanıdır ve ne zaman söz verirse o zaman konuşursunuz." dedi.

Avukat Celal Ülgen ise "Bu, söz verme kapsamında değildir. Mahkeme avukatın ne zaman konuşacağına karar veremez." dedi. Bu tartışmanın ardından Başkan Diken, avukatların taleplerinin iddianamenin okunmasından sonra değerlendirileceğini karara bağladı.

Bu sırada avukat Şeref Dede, reddi istenen hakimin ne gibi işlem yapabileceğinin yasada belirlendiğini söyledi. Tekrar söz alan Avukat Fahir Kayacan, gerekçelerini açıklayarak, reddihakim talebinde bulundu. Avukat Kayacan, reddihakim talibini sanıklar Turgut Atman, Beyazıt Karataş, Güngör Nedim Kurubaş, İsmail Taş, Mustafa Erhan Pamuk, Mehmet Eldem, Bülent Günçal, Ahmet Erdem ve Mehmet Erkorkmaz adına yaptığını söyledi.

Duruşmaya, sanık avukatlarının usule ilişkin taleplerinin alınmasıyla devam ediliyor.

Cihan




Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs