En Sıcak Konular

Türk Kızılayı Başkanı'ndan sürpriz istifa!

15 Ağustos 2011 12:14 tsi
Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, görevinden istifa etti.

Küçükali veda mesajında, son dönemlerdeki yoğun çalışma temposunun sonunda tüm vücudunun yorulduğunu ve artık dinlenme vaktinin geldiğini anladığını belirterek:

"Takdir edersiniz ki bir baba ve dede olarak evlatlarıma ve bir eş olarak da tüm çilemi çeken eşime karşı da sorumluluklarım var ve bu anlamdaki manevi baskı da göğüsleyebileceğim noktayı çoktan aşmış durumdadır." dedi.

Tekin Küçükali'nin veda mesajı internet sitesinde yayınlandı. Küçükali mesajına, "Çok sevgili çalışma arkadaşlarım" diyerek başladı. Her insanın hayatında dönüm noktaları, inişleri ve çıkışlar olduğunu söyleyen Küçükali, "Her insan, ailesi başta olmak üzere ona emek verenlerce hayata hazırlanır, onu yorumlar ve yaşar. Fani hayatın kısaca özeti budur dersem sanırım abartmış olmam." dedi.

Yedi yıla yaklaşan Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkanlığı döneminde kurumu layık olduğu noktalara taşımak için hep birlikte ellerini taşın altına koyduklarını kaydeden Erdoğan:

"Gecemizin ve gündüzümüzün birbirine karıştığı, yoğun çalışma temposuyla zaman zaman dayanma gücümüzün sonuna kadar geldiği çok oldu. Ama her olağanüstü dönemi el ele vererek ve sevgiyle harmanlanmış sinerji ile aşmayı bildik. Bugün geldiğimiz noktada Dünya'nın gıpta ile baktığı yardım kuruluşu olarak öne çıktığımızı, ulusal ve özellikle uluslar arası platformda katıldığımız her toplantıda göğsümüzü gere gere dolaştığımızı hepimiz yaşayarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Halkın birçok sorunuyla 'hemdert' olmakla kalmayıp, toplumsal sorunların çözüm ortağı olarak da Kızılay enerjisini halkın hizmetine sunduklarını söyleyen Küçükali, şöyle devam etti:

"Depreme karşı toplum liderlerini yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Kurban modelimizle bu alanda herkesin örnek aldığı bir açılıma öncülük ettik. Sevgi bohçaları ile yoksul bebeklerimizi ve annelerini sarıp sarmaladık. Bağış modelimizle bu alanda yaşanabilecek tüm suiistimalleri sıfırlayan kişisel denetim sistemini hayata geçirdik.

Hatırlatmaya gerek görmediğim ve sizler tarafından bilinen onlarca projemizle bu halkın ve tüm yoksul halkların hizmetkârı olduğumuzu destansı bir çalışma gücüyle dosta düşmana yüzlerce, binlerce kez kanıtladık. Ülkemizin kanayan yarası olan kan ihtiyacının giderilmesi için de büyük bir sorumluluk aldık ve bu alanda da çok büyük bir boşluğu doldurduk. Bu başarımızda Sayın Başbakanımızın ve Sağlık Bakanlığımızın unutulmaz desteklerini anmadan geçemeyiz. Yine kan konusunda geliştirdiğimiz yazılım ile bu alanda da ülkemiz adına bir ilke daha imza koymanın hazzını birlikte yaşadık."

ERP sistemi ile tüm dünyaya örnek olduklarını ifade eden Küçükali, "Bu özgün yazılımımız ile Sayın Başbakanımızın da işaret ettiği gibi yerli ve yabancı tüm yardım kuruluşlarına hizmet verecek ve suiistimalleri sıfırlayacak elektronik alt yapıyı inşa ettik." açıklamasını yaptı. Küçükali mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Sevgili arkadaşlarım, kardeşlerim; Varlığınızdan duyduğum gururu bulunduğum her platformda hücrelerime kadar hissettiğimi itiraf etmek istiyorum. Sizler olmasaydınız Genel Başkanınız olarak ben de olmazdım. Ancak artık sizlerden izin isteme vaktimin geldiğini itiraf etmek zorundayım. Kabul etmeliyiz ki, Türk Kızılayı Genel Başkanı olmak ağır bir mesuliyet ve enerji ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Yaklaşık yedi yıldır taşımaya çalıştığım Genel Başkanlık görevinin zaman zaman sağlık sorunlarına yol açabileceğini elbette ki öngörebiliyordum. Ancak özellikle son dönemlerdeki yoğun çalışma temposunun sonunda tüm vücudumun yorulduğunu ve artık dinlenme vaktinin geldiğini anladım.

Takdir edersiniz ki bir baba ve dede olarak evlatlarıma ve bir eş olarak da tüm çilemi çeken eşime karşı da sorumluluklarım var ve bu anlamdaki manevi baskı da göğüsleyebileceğim noktayı çoktan aşmış durumdadır. Rütbeler gelir geçer, aslolan gerçek hayattır. Kendi adıma tüm haklarım helaldir, lütfen tüm haklarınızı helal ediniz. Kalbinizin elleri hep iyiliğe uzansın, iyilik kandilleriniz hiç sönmesin."


Cihan



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs