En Sıcak Konular

Terörist diye işkence gördü

15 Ağustos 2011 10:51 tsi
'Müslüman terörist' damgası yüzünden 10 yıl işkence gördü...

ABD istihbarat kurumu CIA tarafından, ‘Müslüman terörist’ iddiasıyla, İsveç’ten attırılan ve ülkesi Mısır’da 10 yıl hapis yatan, suçsuzluğu ortaya çıktıktan sonra da bütün hakları iade edilen Ahmed Agiza ilk defa konuştu.

İsveç devlet televizyonu SVT’ye konuşan Agiza, 10 yıl boyunca sistematik olarak işkence gördüğünü iddia etti. “Ben ne Müslüman teröristim, nede normal teröristim” diye kendini savunan Agiza, “En çok zoruma giden ailemden ve çocuklarımdan uzun yıllar ayrı kalmam.” dedi.

Birçok organının işkence sebebiyle iflas ettiğini söyleyen Agiza, “Yürümekte ve ayakta durmakta zorluk çekiyorum. Doktorlar işkenceden dolayı belden aşağı kısmının felç olduğunu söylüyor. 10 yıl boyunca bana sistematik olarak işkence yaptılar. Vücuduma elektrik verdiler. Değişik işkence aletlerini vücudumda kullandılar. İşkenceden sonra bir doktor geliyor, hayatta kalıp kalmadığımı kontrol ediyor, daha sonrada baygın vaziyette hücreme götürüyorlardı.” diye konuştu.

İsveç’e zarara verecek hiçbir illegal işlerin içerisinde bulunmadığını belirten Agiza, “2001 yılında, Stockholm’de gizli işler çeviren CIA ajanlarına suçsuz bir şekilde teslim edildim. CIA ajanları tarafından uçakta sorgulanarak, Mısır hükümetine iade edildim. CIA baskısıyla en değerli 10 yılımı ailemden uzak, işkence altında hapishanede geçirdim. Suçsuz olduğum ortaya çıktı. Şimdi de sağlığımdan oldum. Doktorlar birçok organımın tedavi edilemez şekilde işlevini yitirdiğini söylüyor. Bir de ailem ve bensiz büyüyen 6 çocuğumun çektiği sıkıntıları ve tramvayı eklersek, çalınmış yıllarımızın faturasını kim ödeyecek?” ifadelerini kullandı.

cihan
 

Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs