En Sıcak Konular

PKK'ya karşı yeni eylem planı

15 Ağustos 2011 10:29 tsi
PKK'ya karşı yeni eylem planı Hükümet, eylül ayından itibaren terörle mücadelede farklı yöntemleri devreye sokmaya hazırlanıyor.

TSK'nın yeni komuta kademesiyle birlikte şekillendirilen konsept çerçevesinde, sınır ötesinde 'güvenlik bölgesi' oluşturulması gündemde. Bazı sınır karakollarının devre dışı bırakılması, kalanların kapasitesinin artırılması gündemde. 18 Ağustos'ta MGK'da masaya yatırılacak yeni konseptin satır başları şöyle:

TAMPON BÖLGE PLANI:
Irak'la imzalanan 1946'daki Dostluk ve Sınır Anlaşması 75 km'lik bölge içinde sıcak takibe ve dolayısıyla tampon bölgeye vize veriyor. Bu çerçevede, teröristlerin Kandil-Türkiye hattını kesmek için sınırın daha düz olan Irak tarafında bir 'güvenlik bölgesi' oluşturulması seçeneği değerlendiriliyor. Buna bağlı olarak sınır ötesi harekat da gündeme gelebilecek.

KORUCULARA ÖZEL İMKAN: Köy korucularından daha aktif yararlanılacak. Korucuların maaşlarının artırılması, emeklilikten sonra silah taşıma talepleri, SGK'ya tabi olma istekleri üzerindeki çalışmalar son aşamasına geldi.

BAZI KARAKOLLARA TASFİYE: Sınır bölgesindeki bazı karakolların devre dışı bırakılması, varlığını sürdürenlerin de teknik ve teçhizat açısından güçlendirilmesi yapılıyor. Birçok yerde TOKİ'nin 'yüksek güvenlikli karakol' inşaatları tamamlandı. Uzaktan kumandalı robotlarla gözetlemenin yapıldığı, termal kamera ve elektronik takip sistemleriyle desteklenen bu karakollara yönelik muhtemel saldırıda kayıp sayısı en aza indirilmiş olacak.

YENİ KOMUTANLAR DEVREDE: Yeni konsepti, yeni komutanlar koordine edecek. Genelkurmay Başkanlığı'na Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı'na Org. Bekir Kalyoncu getirilmişti. Çatışmaların en yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu'daki birliklerin yönetildiği 2. Ordu'nun başındaki Org. Servet Yörük'ün yeri de değiştirilmemişti. Org. Yörük, iki kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev üstlenen isim olarak, terörle mücadelede uzman. Yeni konseptin uygulamalarını yeni komutanlar yapmış olacak.

SINIR KONTROLÜ PROFESYONELLERE

Yeni anlayışın en stratejik adımlarından biri, sınır bölgesinin tamamen profesyonel asker ve polisler tarafından kontrolü. Bu çerçevede, profesyonelleşme süreci tamamlanan komandolar aktif olarak devreye sokuldu. Bordo berelilerle birlikte görev alan komandoların sayısı artarken, Özel Harekatçı polisler de nokta operasyonlarla devreye girecek.

Hakkı Kurban / Akşam



Bu haber 1,365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs