En Sıcak Konular

''İngiltere'de zorunlu askerlik tekrar uygulanmalı''

15 Ağustos 2011 09:15 tsi
Sunday Times gazetesinin yaptığı bir kamuoyu yoklamasına göre, halkın yüzde 56'sı, hükümetin polis bütçesinde yüzde 20'ye varan kesinti yapma planından vazgeçmesini istiyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, polisin isyanları bastırmadaki başarısızlığına sebep olarak "kamu kesintilerini" işaret etmesine tepki gösterdi. Cameron, kesintiler konusunda geri adım atmayacaklarını dile getirdi.Sunday Times gazetesinin yaptığı bir kamuoyu yoklamasına göre, halkın yüzde 56'sı, hükümetin polis bütçesinde yüzde 20'ye varan kesinti yapma planından vazgeçmesini istiyor.

Bu arada, Sunday Express gazetesinin yaptığı ankete göre çözüm, "zorunlu askerliğin" tekrar uygulamaya başlanmasından geçiyor. Anket sonuçlarına dayanılarak yapılan haber-yoruma göre, böylelikle gençlerin askeri disiplinden geçmesi sağlanacak ve başıboş gezmeleri engellenmiş olacak. Haberde, sokakların ömürlerini suç işleyerek geçirmesi muhtemel gençlikten temizlenmesi gerektiği savunuluyor.

TARİHÇİ STARKEY: BEYAZLARIN BİR KISMI SİYAHLAŞTI

Ülkenin tanınmış tarihçilerinden David Starkey'in, BBC programında sarf ettiği, "Beyazların bir kısmı da siyahlaştı" şeklindeki söylemi, 'ırkçılık' yapıldığı gerekçesiyle birçok farklı kesimden büyük tepki aldı. İngiliz ırkçı partisi BNP'nin lideri Nick Griffin ise Starkey'in açıklamalarını överek, "Starkey'e partimizin altın onursal üyeliğini verip vermemeyi değerlendiriyorum" değerlendirmesini yaptı. Kraliyet tarihi üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen ünlü tarihçi, yaşanan isyan olaylarını siyahi kültüre bağlamış ve bu kültürün etkisiyle bir kısım beyaz İngilizlerin de "siyahlaştığını" iddia etmişti.

Gazeteler, olaylar sonrasında uygulanacak politikalar konusunda, Muhafazakar Parti hükümetinin, küçük ortağı Liberal Demokratlarla fikir ayrılığı yaşadığını öne sürüyor. Bunların en başında ise Muhafazakarların "yasadışı eylemlerde bulunduğu belirlenen kişilere ve yakınlarına tüm devlet yardımlarının kesilmesi" yönündeki önerisi geliyor. Ülkenin en fakir semtlerinde yaşayan isyancıların büyük bir kısmının ailesinin, işsizlik ve konut yardımı olmak üzere birçok sosyal haktan yararlandığı biliniyor. Liberal Demokrat başkan yardımcısı ve milletvekili Simon Hughes, bu öneriye şiddetle karşı çıktığını belirterek, uzun vadeli çözümün devlet yardımlarını kesip zenginlerden alınan vergiyi düşürmekten değil; ulusal serveti daha adil dağıtıp iş olanaklarını genişletmekten geçtiğini savunuyor.

cihan



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs