En Sıcak Konular

AK Parti'den devrim gibi projeler

15 Ağustos 2011 08:20 tsi
AK Parti'den devrim gibi projeler Kurulduğundan bu yana geride kalan 10 yılda yargı ve siyaset alanında önemli adımlar atan AK Parti, gözünü gelecek 12 yıla dikti.

Yeni dönemde öncelikli olarak sivil bir anayasa için kolları sıvayan iktidar, Cumhuriyet’in 100. yılına kadar hayata geçirilecek devrim niteliğinde projeler hazırladı. İşte o projelerden bazıları:

YENİ ANAYASA

“Yeni dönemde darbe anayasasındaki kalıntıları silmeyi amaçlayan AK Parti, insan odaklı ve özgürlükçü yeni bir anayasa yapacak. Yapısı yeniden düzenlenecek YÖK, üniversiteler arasında koordinasyonu sağlayan, denetleyenve belli alanlarda akreditasyon sağlayan bir kurum haline dönüştürülecek.

Yeni kanunlar ve personel sayısının artırılmasıyla yüzde 20 azaltılan yargıdaki iş yükü, yeni dönemde yapılacak yeniliklerle hız kazanacak. Uzlaşma ve uyuşma alternatifleri düzenlenerek mahkemeye gelmeden sorunların çözümü teşvik edilecek. Ayrıca işsizlik sorununa kalıcı çözümbulabilmek için “Ulusal İstihdam Stratejisi” de hazırlandı. İşveren sigorta prim payı, devlet tarafından ödenecek. 5 yıl sürecek projeyle 1milyon kişiye istihdam sağlanacak. 22 ilde, Ar-Ge birimleri, yüksek teknolojimerkezleri, sosyal yaşam alanları ve sağlık bilimleri üniversitelerinin bir arada bulunduğu dev şehir hastaneleri oluşturulacak.

İSTANBUL’A İKİ YENİ KENT

Biri Avrupa, diğeri Anadolu yakasında olmak üzere İstanbul’da iki yeni şehir kurulacak. İki yarımada ve bir ada oluşturulacak İstanbul’da Karadeniz ve Marmara arasına yaklaşık 45-50 kilometre uzunluğunda kanal yapılacak. Ankara’da 2 yılda 44 km’lik metro tamamlanacak. Esenboğa ile şehir merkezi arasına raylı sistem kurulacak.”

‘ARIKOPTER’ 2023’te uçuyor

2023’e kadar Türk yapımı uçaklar semalarımızda uçacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilen ilk Türk helikopteri ‘Arıkopter’ de gökyüzünde süzülecek. Havada 24 saat kalabilen insansız hava aracı ‘Anka’ ise deneme uçuşunda.

İlk milli savaş gemisi ‘MiLGEM’

Türkiye savunma sanayinde dev bir adım daha atarak kendi tankını üretmeye hazırlanıyor. İlk milli savaş gemisi ‘Milgem’ seyir denemelerine başladı. İlk savaş helikopteri ‘Atak’ üretim safhasına geçti.

Kıtalar 3’üncü kez birleşecek

Boğaza 3’üncü köprü, İstanbul Karayolu Tüp Geçişi, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi, İstanbulÇanakkale- Tekirdağ otoyolları 2019’a kadar, Çanakkale Boğaz Geçişi ise 2023’e kadar tamamlanacak. Aynı yıl içinde 5 bin 275 kilometre yeni otoyol yapılarak toplam otoyol uzunluğu 7 bin 500 kilometreye çıkarılacak.

bugün

 

Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,261 µs