En Sıcak Konular

TRT Haber kendini yeniliyor

13 Ağustos 2011 22:39 tsi
TRT Haber kendini yeniliyor TRT'nin en çok konuşulan kanallarından biri olan TRT Haber'de yapılacak değişiklikleri kanalın genel yayın yönetmeni Ahmet Böken açıkladı...

TRT 2’nin TRT Haber’e dönüştüğünde takvim yaprakları 18 Mart 2010 tarihini gösteriyordu.
Aradan topu topu 18 ay geçti.
TRT Haber, bu süre içinde TRT’nin en çok konuşulan kanallarından biri oldu.
TRT Haber’in sadece yaptığı haberler değil, alt yazı olarak ekrana getirdiği haber anonsları bile tartışma konusu oldu. Haberleri ve alt yazıları gibi TRT Haber’in yayınladığı programlarda konuşulanlar da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı…
TRT’nin en tartışılan, en genç ve dinamik kanallarından biri olan TRT Haber, çok yakında kendini yenileyecek.
Ankara’daki yoğun mesaisinden fırsat bulup İstanbul’a geldiğinde buluştuğumuz TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, haber kanalında yapacakları değişiklikleri anlattı. İşte Böken’in ipuçlarını verdiği TRT Haber’in yeni formatı:
 
Bol haber, az yorum

 “Ekim ayından itibaren TRT Haber, gündüz kuşağında sadece haber veren, akşamları da yine haber endeksli çarpıcı programlar yayınlayan bir kanal olacak.
Bunun için gerekli altyapı çalışmalarına hız verdik. TRT olarak zaten güçlü bir haber ekibimiz vardı. Son yıllarda kadroya dahil edilen genç arkadaşlarla daha da güçlendik. Tecrübeli muhabir arkadaşlarımızdan bir “storytelling” ekibi kurduk. Bundan sonra önemli haber konuları sahada ve aktif canlı yayınlarla bu arkadaşlarımız tarafından gündeme getirilecek. Bu arada yurt genelinde yerel habercilik noktasında da bir yenilenmeye gittik. Ve çoğu iletişim kökenli olan genç muhabirlerle yerelde üretecekleri haberleri bizimle paylaşmaları konusunda anlaştık.
 
Veriler "haber verin" diyor

İzleme verileri bize hep şunu gösterdi. Haber kanalı seyircisi “hızlı ve kaliteli haber” istiyor, anlık refkles istiyor. Bu arada farklı konularda uzman ekranda co-anchor gibi pozisyonlanabilecek yeni yüzler üzerinde çalışıyoruz. Çünkü sadece konuyu bilmek yetmiyor. Bildiğini izlettirebilecek ekran performansı da gerekiyor. Bu isimler sadece stüdyoda değil, gerektiğinde olay mahallinde bizimle beraber olacak ve ‘ne oluyor?’ sorusuna anlaşılır cevaplar verecekler.
Ahmet Böken, TRT Haber’in yeni formatının Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu yönetiminde güçlü bir ekip tarafından hazırlandığını, projenin Genel Müdür İbrahim Şahin’den de büyük destek  gördüğünü  söyledi.”

“Referans haber kanalı olacağız”

Dünyada haber televizyonculuğu değiştiğine dikkat çeken Ahmet Böken, şunları söyledi:
“BBC, CNN ve El Cezire arayış içinde. Biz de arıyoruz. İnsanlara haberi en etkili, en doğru, en hızlı biçimde vermenin yollarını arıyoruz. Bu arayış TRT Haber’i, yeni yüzüyle Türkiye’nin dikkatini çeken referans haber kanalı haline getirecek. Bu süreci web ve sosyal medyayla etkileşimli olarak yöneteceğiz. Test yayınında olan www.trthaber.com bu yenilenme sürecinin en önemli meyvelerinden biri olacak. Bir video-haber sitesi nasıl olur, bunun uygulamasını yapmaya çalışacağız.”

İşte TRT Haber’in sahadaki ilk 11’i

TRT Haber, yeni dönemde editörlerin hazırlayıp, spikerlerin sunduğu haberlerin ekrana geldiği, radio gibi haber veren bir kanal olmayacak. Haberler sunulmayacak, yaşanan olaylar anlatılacak. Stüdyoda anchorlar, saha da güçlü olay anlatıcıları olacak. Bu amaçla ilk etapta belli sayıda muhabir belirleyip, onlarla toplantılara başladıklarını söyleyen Ahmet Böken, “Gerek anchorlarımız gerekse muhabirlerimiz ekrandaki ‘donuk yüzler’ olmayacak. Doğallık çıkış noktamız. Yeri gelecek dilleri sürçecek, yeri gelecek gözleri yaşaracak. Hayatta nasılsak, haberde öyle olacağız.” dedi. İşte TRT Haber’in sahadaki renkli  ekran yüzlerinden bazıları:

1. Köksal Gökçe
2. Seyit Kılıç
3. Tayfun Öcal
4. Bülent Güler
5. Süreyya Sert
6. Meral Tayanç
7. Murat Kaban
8. Deniz Dünyaoğulları
9. Özlem Pirim
10. Meryem Koca Madak
11.Handan Arslan


Bu haber 2,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs