En Sıcak Konular

Obama, yine halktan yardım istedi

13 Ağustos 2011 19:31 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, ekonomiyle ilgili yeni adımlarda Kongre ile yaşanan sorunlar karşısında Amerikalılardan yardım isteyerek, "ekonominin büyümesi ve işsizlik gibi konularda atılacak adımlarda Kongre'nin particilik yapmaktan çok ülkenin geleceği i

Obama, yaptığı haftalık halka seslenişinde sorunların çözümünde çareyi yine Amerikan halkından yardım istemekte buldu.

ABD'nin dünyada hala yeni fikirlere, girişimciliğe öncülük eden ülke olmaya devam ettiğini ama bazı güç ekonomik zorluklarla da karşı karşıya olduklarını belirten Obama, birçok Amerikalı'nın hala zor durumda yaşadığını ve çok uzun zamandır işsiz kaldığını söyledi.

Bu insanların iş hayatına dönmesi ve maaşlarının artmasının kendilerinin birinci önceliği olduğunu ifade eden Obama, ancak son zamanlarda Washington'dan, "ekonominin büyümesine dönük çabalarını engelleyen ve kamuoyu güveninin altını kazan bir partizanlık ve önü tıkamaya yönelik karşılık" aldıklarını kaydetti. Obama, "Ülkemizle ilgili hiçbir şey yanlış değil ama siyasetimizle ilgili birşeyler yanlış ve gidermemiz gereken bu" dedi.

-"YENİ ÖNERİLER GETİRECEĞİM"-

Ekonominin büyümesi, Amerikalıların daha fazla para kazanması ve işsizlerin çalışma hayatına dönebilmesi için Kongre'nin yapabileceği şeyler olduğuna dikkati çeken Obama, orta sınıf vatandaşın cebine 1000 doları geri döndürecek sigorta primleri kesintisinin uzatılması, istihdam için adımların atılması, girişimcilerin önünü açacak patent işlemlerindeki bürokratik engellerinin azaltılması, dünyada Amerikan mallarının daha fazla satmalarını sağlayacak ticaret anlaşmalarının tamamlanması ve Irak ve Afganistan'dan dönen askerlerle iş dünyasının iletişim kurarak yeteneklerinden yararlanması çağrısında bulundu.

Obama, "Tüm bunlar şu anda yapabileceğimiz şeyler. Bunları yapalım. Önümüzdeki haftalarda iş dünyasına daha fazla istihdam yaratmada yardım eden daha fazla öneriler ortaya koyacağım ve iş isteyen her Amerikalı bir tane bulana kadar da durmayacağım" diye konuştu.

-"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAKTA HAKLISINIZ"-

Kongre'de bazılarının, Amerika'nın kazanmasından çok kendi karşıtlarının kaybettiğini görmeyi tercih ettiğini ve artık seçimlere dönük yapılan bu partizanca davranışların engellemesinden kurtulmak gerektiğini ifade eden Obama, Amerikan halkına şöyle seslendi:

"Hayal kırıklığına uğramakta haklısınız, çünkü daha fazlasını hak ediyorsunuz. Kongre üyeleri şu an kendi bölgelerindeki evlerindeler. İster Demokrat veya Cumhuriyetçi olun, ister her iki partiden de hoşlanmayın, eğer bana katılıyorsanız, bundan onları haberdar edin. Eğer Kongre üyelerinin ekonomimize yardım edecek askıdaki tasarıyı geçirmesini istiyorsanız, bunu onlara söyleyin.

Eğer skorların problemleri çözmekten daha önemli olduğu bir siyaseti kabul etmeyi reddediyorsanız ve eğer ülkeyi partiden, çocuklarımızın çıkarlarını kendimizinden daha öne koyma zamanı geldiğine inanıyorsanız, bunlardan onları haberdar edin ve böylece belki Kongre üyeleri, Washington'a uzlaşıya, daha fazla istihdam yaratmaya, mali durumu yola koymaya hazır geri döneceklerdir, sizin onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi yapmaya hazır döneceklerdir."

Tüm bu sorunların bir gecede aşılamayacağını ve zaman alacağını belirten Obama, ancak eyleme geçmemek için de hiçbir mazeretin bulunmadığını dile getirdi.

Obama, Amerika'nın "bölünmüş bir yönetime oy verdiği ama işlevsiz bir yönetime oy vermediği" sözünü tekrarlayarak, "fırtınadan aydınlık günlere gideceklerine inanabilecekleri her nedenin bulunduğunu" sözlerine ekledi.

Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs