En Sıcak Konular

Çok kan kaybettik, nokta koyma zamanı!

13 Ağustos 2011 17:18 tsi
Çok kan kaybettik, nokta koyma zamanı! Bakan Çelik, "terörü bitirmek için batıya göç edenlere görev düşüyor" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin en önemli sorununun terör sorunu olduğunu belirterek, “Özelikle doğu ve güneydoğudan batıya göç etmiş, oralarda neler olduğunu bilen siz kardeşlerimize çok iş düşmektedir.” dedi.

Bakan Çelik, Bursa’da Muşlular Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemekte Muşlulara hitap eden Bakan Çelik, rahmet ve bereket ayı Ramazan'da, Afrika’da yaşanan drama dikkat çekti.

Daha önce Afrika’ya, Sudan ve Darfur’a gitmiş birisi olarak bölgede yaşananları gözleriyle görüp şahit olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, o dramatik sahnelerin ancak yaşanarak anlaşılabileceğini vurguladı. 4 yıl önce Başbakan Erdoğan’ın Darfur’da sözünü verdiği hastanenin temelini attıklarını ifade eden Bakan Çelik, hastanenin açılışını da 2 ay içinde yapacaklarını ifade etti.

“BİZİM YER ALTI ZENGİNLİKLERİNDE GÖZÜMÜZ YOK”

Hayatında kana kana su içmemiş insanlardan bahsettiklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu: “Aslında olay Somali’den de ibaret değil. Yıllarca yer altı zenginliklerine göz dikenleri, Afrika’yı ne hale getirdiklerin bir ibret vesikasıdır Somali. İşte böyle bir dönemde Türkiye dört bir koldan ayağa kalkıp yardım yapmayla çalışıyor. Yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Milletimizin bu seferberliği hepimizi duygulandırıyor. Başta Başbakanımız olmak üzere hep beraber bu kanayan yarayı dindireceğiz ve bunu da bütün dünya milletleri görecek. Bugün duyarsız kalanlar Afrika’nın yer altı kaynaklarına göz dikenlerdir. Bizim yer altı zenginliklerinde gözümüz yok. Yeter ki oradaki yetim kalmış, bir deri bir kemik kalmış çocukların karnı doysun.”

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ TERÖR”

Bakan Çelik, Somali’de mağdur ve mazlum durumdaki insanlara sahip çıkmak kadar, ülkemizin birlik ve bütünlüğü içinde herkesin üzerine düşen önemli görevler olduğuna işaret etti.
“Özelikle doğu ve güneydoğudan batıya göç etmiş, oralarda neler olduğunu bilen siz kardeşlerimize çok iş düşmektedir.” diyen Çelik, şunları dile getirdi: “Oradaki siyasi manevraları, oradaki olayları bilmeden İstanbul’dan, Bursa’dan konuşmak kolaydır. Ama Türkiye’nin birliği bütünlüğü sağlamak için bu salonda bulunanlara çok iş düşmektedir. Bir telefonla bile eşinize dostunuza, akrabalarınıza ulaşın, konuşun. İnsan ilişkilerinde bir telefonu küçümsemeyin. Güneydoğu ve oradaki cereyan eden terör hadisesi Türkiye’nin bugün en önemli sorunudur. Bu sorunun çözümü yalnız tek cepheli ele alınacak bir konu değil. Bu konu bütünlük içinde ele alınmalıdır.”

“ÇOK KAN KAYBETTİK, BUNLARA NOKTA KOYMA ZAMANI GEÇTİ”

Güneydoğu ve doğuyu çok iyi bilen batıda yaşayan insanları aktif olarak rol almaya davet eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış demeniz gerekiyor, dostluk demeniz gerekiyor, kardeşli demeniz gerekiyor. Bunun dışında başka çıkış yok. Çok kan kaybettik, çok acılar yaşandı. Bunlar nokta koymanın zamanı gelmiş geçmiştir. Köyse köy ben en ücra köyle gidiyorum güneydoğuda. ‘Sayın bakanım şu var bu var’, hiçbir şey önemli değil. Alın yazısı yazılmıştır. Gidince sizi karşılayan kim biliyor musunuz, Anadolu sofrasını açmış samimi Anadolu insanı sizi karşılıyor. Bu samimi, vatanına milletine bağlı insanları, bütünleştirici bir bakış açısı içinde kucaklamalı, sahiplenmeliyiz. Devletin gücünü yanında hissetmeli. Yanlışa hep beraber dur demeliyiz. Bu yalnız başbakanın, hükümetin, Muşluların, bütün Bitlislilerin, Şırnaklıların, Hakkarililerin, bütün Anadolu coğrafyasındaki vatandaşlarımızın arzusudur. Hep birlikte bunu gerçekleştireceğiz, yanlış yapanları da izole edip temizleyeceğiz.”

“TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROJEMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Bakan Çelik, çalışma bakanlığı ile ilgili konularda ise önümüzdeki günlerde önemli adımlar atacaklarını belirterek, “Bakanlık olarak istihdam ve işsizlikle ile ilgili önemli uygulamaları önümüzdeki günlerde daha yaygın hale getireceğiz . Özellikle işsizlik konusunda bunalıma giren insanlarımızı 8 ay kadar onları iş sahibi yapacağız, toplum yararına çalışma projemizi yaygın hali getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs