En Sıcak Konular

Avrupayı hayrete düşüren birincilik

13 Ağustos 2011 15:32 tsi
Avrupayı hayrete düşüren birincilik Norveç'te meydana gelen ırkçı saldırıya rağmen Finlandiya'da ırkçıların birinci olması hayretle karşılandı

Norveç'teki ırkçı terör eylemine rağmen, Finlandiya'daki aşırı sağcı Gerçek Finliler partisi anketlerde birinciliği koruyor.

YLE haber ajansının düzenlediği ankete göre Temmuz ayı ve Ağustos ayı'nın ilk haftasını kapsayan ankette, Gerçek Finliler'e yüzde 22 oranında destek çıktı. Muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi ise yüzde 21,4 seviyesinde kaldı. Gerçek Finliler'in Haziran ayındaki ankete göre sadece 1 puan destek kaybettiği belirtildi. Bugün bir seçim olsa Ulusal Koalisyon Partisi'nin yüzde 19,8 oranında oy alacağı görülen ankette, Sol İttifak 7,6, Yeşiller Partisi ise 7,4'te kaldı.

Anket sorumlusu Jarı Pajunen Norveç'teki son terör saldırısının, Gerçek Finliler Partisi'ne verilen destek üzerinde bir etkisinin olmadığı yorumunu yaptı. Sol İttifak içindeki Sosyal Demokratlar'ın popülaritesinin kısmen arttığını ifade eden Pajunen, bu durumun ise geçici olduğunu söyledi.

Gerçek Finliler Partisi Genel Başkanı Timo Soini Norveç'teki saldırıyı şiddetle kınayarak, ırkçı katilin insanlık onurunu ayaklar altına aldığını vurgulamıştı. Sol partiler ise, göçmen karşıtı Gerçek Finliler'in söylemlerinin, hasta ruhlu ırkçılara benzer terör eylemleri için teşvik edici olabileceği eleştirisi getiriyor.

FİNLANDİYA'DA SİLAH BULUNDURMA TARTIŞMALARI

Norveç'te ki terör saldırısından sonra Finlandiya'da ateşli silah mevzuatının daha da sertleştirilmesi gündemde. Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, özel evlerinde ateşli silah bulundurmaya yasak getirilmesini istedi. Finlandiya'da çok sayıda insanın silah koleksiyonu yaptığı biliniyor.Tuomioja, atıcılık ve avcılık için kullanılan silahların kayıtlı kuruluşlar tarafından sahip olunan denetimli tesislerde tutulmasını istedi. Cumhurbaşkanı Tarja Halonen de silah kullanımı konusunda daha fazla kısıtlama getirilmesinden yana olduğunu söyledi.

Bu haber 1,385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs