En Sıcak Konular

Türkiye 2020 olimpiyatlarına aday

13 Ağustos 2011 15:23 tsi
Türkiye 2020 olimpiyatlarına aday Başbakan Erdoğan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği yapmak için aday olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği yapmak için talip olduğunu açıkladı.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde Erdoğan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği yapmak için aday olduğunu söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından kısa başlıklar;

Bugün ülkemiz için, insanımız için son derece önemli gördüğümüz 2020 Olimpiyatlarına aday olduğumuzu bütün dünyaya ilan etmek için buradayız. Heyecanlıyız. Hedefimize ulaşacağımıza çok inanıyoruz.

Sporun tüm dünyaya söyleyecek çok şeyi olduğunu düşünüyoruz. Olimpiyat oyunları dünyanın bütün medeniyetlerinin buluşma noktasıdır. Barış meşalesi bizim topraklarımıza çok yakışıyor.

İstanbul asırlar boyunca sadece üç kıtayı birleştirmedi farklı medeniyetleri de birleştirdi. Türkiye özünde zaten bir olimpiyat ülkesidir. Türkiye'nin olimpiyat adaylığı son derece doğru bir girişimdir.

Türkiye küresel krizden alnının akıyla çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumundayız. Türkiye dünyanın takdir ettiği bir ülke. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumundayız.
Birbirinden görkemli spor tesislerimizle olimpiyatlara adayız. Ülkemizde yapımı tamamlanan ve yapıp aşamasında dünya standartlarında tesislerimiz vardır. Sinan Erdem Spor Salonu, Türk Telekom Arena ve Şükrü Saraçoğlu bunlara örnektir. Son yıllarda dev uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdik.

Spora bu kadar yatırımlar yapan müstesna ülkelerden biri durumundayız. Türkiye artık bir olimpiyat ülkesi değil de nedir? Türkiye sporda artık uluslararası arenada söz sahibi bir ülkedir.

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,411 µs