En Sıcak Konular

'Kilit noktada iki komutan var'

13 Ağustos 2011 14:13 tsi
'Kilit noktada iki komutan var' Şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı'nın oğluna göre, 'iki komutan sorgulanmadan iş açığa çıkmayacak!'

Eşref Bitlis'in oğlu, babasının şüpheli ölümüyle ilgili yeni iddialarda bulundu. Şüpheli bir uçak kazası ile hayatını kaybeden babası Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile intihar etti denilen Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun yakın çalışma arkadaşları olduğunu belirten Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, iki ölümünde araştırılmamasının şüpheleri haklı çıkardığını söyledi.

İşte Star Gazetesi'nde yer alan Tarık Bitlis'in açıklamaları:

EN ÖNEMLİ DELİL HURDACIYA VERİLMİŞ

- Şimdi Çillioğlu soruşturmasında, aslında idari soruşturma yapılmadığı ortaya çıktı. Bu durumda babamın kaza sonucu uçağının düşüp şehit olmadığını düşünmek hala mı komplo teorisi sayılır?

- Son olayların ardından şüphelerimiz arttı. Çillioğlu ailesiyle görüşüyoruiz. Onlar, babalarının ölümüyle ilgili tereddütlerinin en azından söylenti olmadığının ortaya çıkmasına seviniyor. Ben de babamla ilgili konunun aslı budur diyebilmek istiyorum.

- Babamın soruşturmasında basından öğreniyoruz ki, en önemli delil sayılacak uçak enkazı hurdacıya verilmiş. TSK, bir orgeneralin şehit olduğu olaydaki uçağı hangi şartlara göre ne zaman hurdaya çıkartır; bunu hurdaya mı verir?

Nasıl soruşturmuşlar anlatsınlar

- Aslında ne olmuş o dönem? Onun için de o dönemin Genelkurmay Başkanı (Doğan Güreş) ile uçağın kalktığı yerin komutanı (Armağan Kuloğlu) sorgulanmadan bu iş açığa çıkmayacak gibi görünüyor.

- Anlaşılan o ki, o dönemde Jandarma Genel Komutanı'nın uçağı düşüyor, ama bu olay araştırılmıyor, araştırılmak istenmiyor. Niye istenmiyor, ben de bunu öğrenmek istiyorum. O dönemde babamla ilgili olarak nasıl bir soruşturma yürütülmüş, yeterli mi değil mi bilmek istiyorum.

Bu haber 1,130 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs