En Sıcak Konular

Suriyelilerin yeni silahı: Boykotlar

13 Ağustos 2011 13:26 tsi
Suriye’de Baas güçlerine bağlı silahlı kuvvetler gösteri düzenleyen halka tanklarla müdahale ederken; Suriyeliler ise Esad’a destek veren ülkelerin mallarını boykot etmeye hazırlanıyor.

Suriye’de Baas güçlerinin muhaliflere yönelik baskı ve katliamları devam ediyor. Silahlı güçlere karşı silahsız halk ise rejim karşıtı mücadeleleri için yeni yollar buluyor.

İsrail’de yayınlanan Haaretz Gazetesi’nin haberine göre muhalifler, Suriye halkına çağrı yaparak Esad rejimine destek veren devletlerin mallarını almamaları ve bu malları ithal eden firmaları boykot etme çağrısında bulundu. özellikle esad ailesinin sahibi olduğu  ürünlerin boykot edilmesi de muhalefetin çağrısı arasında.

Suriyeli muhalifler ‘bu ürün yemek için değil; öldürmek içindir’ sloganıyla yaptıkları açıklamada, Esad rejimi ile dost olan ülkelerin muhalif gösterilere yönelik olumsuz siyasetlerine dikkat çekiyor.

Boykot için seçilen temsili ilk ürün ise ‘Nutella’ ismindeki bir çikolata markası oldu. Suriyeli muhalif bir genç elinde bu ürünün çikolatasını tutarak “bunun yüzde biri yemek içindir; yüzde 99’u aşağılamadır,’ açıklamasını yapıyor.

Habere göre, muhalifler uluslararası camianın Suriye’ye olan yatırımlarının da dondurulması talebinde bulunuyor.
 
NEDEN NUTELLA ?

Suriyeli muhalifler, Nutella markasını boykot edilecek ürünlerin ilk sırasına koymasının nedeni ise; bu ürünün ihracatçısı Habib Betinjaneh ve oğulları Tony ve İyyad’ın, Esad rejimini desteklediklerini açıkça beyan etmeleri olduğu ifade etti.

Suriye’deki en büyük çikolata ithalatçılarından olan Betinjaneh, yine bu ülkede Esad ailesi ile yakın bağları olan en büyük sigorta şirketinin de sahibi.

SIRADA ONLARCA ŞİRKET VAR

Suriyeli muhalifler, Betinjaneh’ın şirketlerinin Suriye’de boykot edilecek şirketlerden sadece birkaçı olduğunu ifade ederken; sırada Esad rejimine destek verdikleri için boykot edilecek onlarca şirketin ve ürünün olduğunun altını çizdiler.

Bu şirketler arasında Esad’ın kuzeni olan ve Suriye’nin en büyük zenginleri arasında gösterilen Rami Mahluf’un araba satım ile ilgilenen şirketi de var.


Bu haber 1,593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs