En Sıcak Konular

İtalya yeni tasarruf paketi hazırladı

13 Ağustos 2011 12:43 tsi
İtalya yeni bir tasarruf paketi ile harcamalarında 45 milyar Avro kısıtlama yapacak

Piyasaların baskısı sonucu İtalya hükümeti 45 milyar Avroluk yeni bir tasarruf paketi hazırladı. İtalyan haber ajansı ‘Ansa’nın bildirdiğine göre hükümet üyeleri tarafından önümüzdeki iki yılda gerçekleştirilmek üzere tasarruf tedbirleri kararlaştırıldı. Devletin borçlarının yeni bir rekora ulaştığı İtalya’da, alınan tasarruf kararlarının uygulanması için önce Parlamento tarafından onaylanması gerekiyor.

İtalyan başbakan Silvio Berlusconi ilk defa yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınmasını kabul etti. İtalyan medyasının verdiği bilgilere göre yüksek gelirlilerden alınacak özel vergiler, geliri yılda 90 bin Avrodan fazla olanlarda yüzde 5 ve geliri 150 binden fazla olanlarda ise yüzde 10 olarak belirlendi. Yeni tasarruf kararları arasında yönetim harcamalarının azaltılması, özelleştirme programı ve vergi kaçakçılığına karşı daha yoğun bir mücadele de yeralıyor.

Yeni tasarruf planı, daha önce Temmuz ortalarında Parlamento tarafından kararlaştırılan önümüzdeki üç yılda gerçekleştirilecek 48 milyar Avroluk tasarruf tedbirlerini tamamlayacak. İtalya 2013 yılına kadar dengelenmiş bir devlet bütçesine ulaşmak istiyor. Mali müşavir Luigi Casero, yeni kararların alındığı toplantı öncesi, hükümetin tasarruf paketini Eylül’ün başında uygulamaya başlamayı umduğunu söyledi.

İtalyan Merkez Bankası, devletin borçlarının Haziran ayında 4,9 milyar Avro daha artarak ilk defa 1,9 trilyon Avro sınırını aştığını açıklamıştı. Böylece İtalya’nın devlet borçları gayri safi milli hasılanın yüzde 120’sine tekabül ediyor. Haziran ayında bir ay öncekine göre devlet borçları yüzde 3,2 oranında artış gösterdi.

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs