En Sıcak Konular

Çarkın'ın ifadeleri, panikletti

13 Ağustos 2011 09:53 tsi
Çarkın'ın ifadeleri, panikletti Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy'un itiraflarının paniğe yol açtığı ortaya çıktı. Özel harekâtçıların, "Ya bu ötüyor durmadan, ortalığı karıştırdı. Dengesiz adam milletin başını yakacak" ifadeleri telefon dinlemelerine takıldı

Ankara'da işlenen 4 faili meçhul cinayetle ilgili soruşturmada daha önce tutuklanan Susurluk hükümlüsü, eski özel harekat polislerinden Ayhan Çarkın ile Ercan Ersoy'un ifadelerinin, önceki gün tutuklanan 5 özel harekat polisini paniğe sevkettiği ortaya çıktı. Dönemin Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in talimatıyla Siirt'te kurulan özel harekatta görev yapan, Susurluk kazasında ikinci koruma aracında eski DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak'ın koruması olarak bulunan Enver Ulu'ya, savcılık sorgusu sırasında Çarkın ve Ersoy'un tutuklanmasının ardından yaptığı telefon görüşmeleri soruldu.

Ulu ve bazı eski özel harekatçılar arasında, Çarkın ve Ersoy'la ilgili, "Ortalığı karıştırdı", "Ya bu ötüyor durmadan", "Dengesiz adam milletin başını yakacak", "O da mı konuştu", "Bu şey alındı ajan da, şey ajanı gizli servis dış güçlerin" şeklinde konuşmalar geçti. Soruşturmada, cinayetlerin işlendiği dönem Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Demirel de, dün tutuklandı. Böylece soruşturmadaki tutuklu sayısı 8'e yükseldi.

Çarkın, 1990'lı yıllarda avukat Yusuf Ekinci, eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakalığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan'ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Çarkın'ın hemen ardından özel harekât polislerinden Ercan Ersoy tutuklanırken, önceki gün gözaltına alınan eski özel harekatçılar Ayhan Akça, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Ayhan Özkan ve Uğur Şahin de tutuklanmıştı. Çarkın'ın itiraflarını reddeden 5 özel harekatçının, ifadelerinde, 4 faili meçhul cinayeti de basından öğrendiklerini ve Çarkın'ı psikolojik sorunları olduğunu iddia ettikleri öğrenildi.

Silahlardan haberim yok
Enver Ulu'nun, ifadesinde Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görev yaptığı sırada Mecit Baskın, Yusuf Ekinci, Namık Erdoğan ve Faik Candan'ın öldürüldüğünü gazetelerden duyduğunu söylediği öğrenildi.  Ulu, "Göreve giderken uzun ve kısa namlulu silahlar amirlerimiz tarafından verilirdi. Benim kayıp silahlardan haberim yoktur" dedi.

Ağar ve Çiller'in ismi
1987'de İbrahim Şahin'in kurasız olarak kendisini Siirt Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne yolladığını anlatan Ulu, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde çalıştığı 1991 yılında Ankara İl Emniyet Müdürü'nün Mehmet Ağar olduğunu da söyledi. Ulu, 1993'te Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın kurulmasıyla Antalya'da görev yapmak istemesine rağmen Şahin'in talebiyle birlikte görev yaptığını anlattı.
Ulu, "O dönem Başbakan olarak görev yapan Tansu Çiller dahil basına verdiği beyanatlarda, 'PKK'ya yardım eden iş adamları var, biz bunları biliyoruz' demişti. Ancak bana sorduğunuz öldürülmesi gerekenlere ilişkin bir listeden haberim yoktur" dedi.

İŞTE O PANİK TELEFONLARI

Tutuklananlar  arasındaki Enver Ulu'ya ifadesi sırasında sorulan telefon konuşmaları, Çarkın ve Ersoy'un tutuklanmasıyla birlikte dönemin özel harekat polislerini hareketlendirdiğini ortaya çıkardı.
Ulu'nun, Çarkın ve Ersoy'un tutuklanmasının ardından kendisini arayan eski özel harekatçılarla yaptığı görüşmeler ve bu görüşmelere karşı verdiği yanıtları şöyle:
- 26 Haziran 2011: Ulu'yu arayan eski özel harekatçı Y.U., Çarkın için "A... sinkaf edeyim onun. Ortalığı karıştırdı" dedi. Ulu, Y.U.'nun bu konuşmayı Çarkın'ı sevmediği için yaptığını söyledi.
- 1 Temmuz 2011: Ulu, Z.Ö.'ye,
"Bu şey alındı ajan da şey ajanı gizli servis dış güçlerin" dedi.
Ulu, Z.Ö.'nün emekli olduğunu ve yazar Mehmet Faraçlar'ın bir televizyon programında söylediği bir konuşmaya atıfta bulunarak, "Çarkın'ın ajan olduğunu söylemek, dış güçlerin ortaya çıkarttığı bir operasyon olarak söyledim" dedi.
- 1 Temmuz 2011: Ulu, H.D.'ye,
"Amcam gene şey yapmış dün. Akşam o da başladı şey yapmaya" dedi. H.D., "Ercan mı" karşılığını verdi. "Hee" yanıtını veren Ulu'ya, H.D., "O da mı konuştu" dedi.
Ulu, ifadesinde, "Gazetelerden okuduğum kadarıyla tutuklanan Ercan Ersoy'un Ayhan Çarkın gibi ifade verdiği izlenimine kapıldım. Bu sebeple bu konuşmayı yaptım. H.D.'nin kim olduğunu şu an için hatırlamıyorum. Ama kesinlikle bu konuşmalarda suç unsuru ya da delil olabilecek emareler bulunmamaktadır" dedi.
- 4 Temmuz 2011: K.Y., Ulu'ya,
Çarkın için "Bu o...ç... ötüyor ya durmadan" dedi. Ulu, ifadesinde, "K.Y. Belçika'da çalışan bir şahıstır. Kendisinin Dedeman yakınında evi var. Kendisiyle Antalya'da tanışıyorum. Yaklaşık bir buçuk senelik tanışıklığımız vardır. Gazetelerde  ismimiz çıkınca kendince telefonda bu tür konuşmalar yaptı. Yoksa bu konuşmada başka  bir amaç yok" dedi.
- 4 Temmuz 2011: F.Y., Ulu'ya,
"Dengesiz adam milletin başını yakacak. Hiçbir şey yok ortada" dedi. Ulu, ifadesinde, "Ayhan Çarkın ile ilgili konuşurken kendisine kızdığımız için bu şekilde bir konuşma olmuştur. F.Y. milletin başını yakacak şeklindeki konuşmayı kasıtlı bir amaç için söylediğini zannetmiyorum" dedi.

Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs