En Sıcak Konular

CHP'li İnce'den mahkemeye hakaret

12 Ağustos 2011 19:55 tsi
İkinci Ergenekon Davası'nı izleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bazı CHP milletvekilleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Silivri Cezaevi önüne duruşmaya verilen arada konuşan İnce, "Bugün de 27 milletvekilimiz ile buradayız. Görüyorsunuz buğday tarlalarının ortasında, İstanbul'a 100 kilometre mesafade bir mahkeme mi? Komedi dükkanı mı? belli değil. Biz buraya yargıya müdahale etmeye gelmiyoruz, amacımız hukuksuzluğa müdahale etmektir. Yani özel yetkili mahkemelerde adalet aramakla, karanlıkta iğne aramak aynı şeydir. Burada adaletin hukukun olmadığını hepimiz görüyoruz." dedi.

Balbay'ın mahkemedeki savunmasından da bahseden İnce, "Balbay konuşmasında müthiş bir savunma yaptı. Balbay mahkeme kürsüsünde milletvekili yeminini etti. Ha mahkeme kürsüsü ha milletin kürsüsü. Burada yasamanın engellendiğini söyledi. Dedi ki 'Yargı yasamanın görev yapmasını engelliyor. Benim oy kullanmamı engelliyor. Ola ki mecliste yarın önemli bir oylama olsa ben ve Haberal oy kullanamayacağız. Gazeteci yaşadığı çağın tanığıdır, siz bizi sanığı yaptınız ve görevimizden suç ürettiniz. Buradaki 3 kişiyi yan yana getirebilir misiniz? Ben buradaki insanları hiç tanımıyorum ama siz bunlardan terörist çıkardınız. Hatta ben bu mahkemenin işini kolaylaştırayım. Madem siz 3-4 yıldır bir terör örgütü arıyor ama bulamıyorsunuz. Bırakın bunu Meclis bulsun dedi. Meclis'te bir meclis araştırması istensin onu meclis bulsun' dedi. Bu AKP'lilere de bir çağrımızdır." ifadelerini kullandı.

İnce, "Eğer bir ülkenin mahkemelerinde insanların mezhepleri konuşuluyorsa, insanlar mezheplerini açıklamak zorunda kalıyorsa, ya da birileri mezheplerini açıklattırıyorsa o ülkede, hukuk, adalet yok demektir. Hatta yakında bizim için de bu duruşmaları izlemeye gelen milletvekilleri için de "Siz de terör örgütüne yardım ve yataklık ettiniz' diye bize de dava açarlarsa hiç şaşırmayız. İş buraya kadar gelmiş artık. Yani her şey telefon konuşmaları üzerine dizayn edilmiş. 40 bin kişinin katilinin duruşmalarında bile telefon, telsiz kayıtları yoktu. Ama buradaki her şey telefon konuşmaları üzerine kurulu. Yani insanlara 'Siz şu kişiyi cezaevinde niye ziyaret ettiniz' diye mahkemede soruluyorsa işte yine başladığımız noktaya geri gelmiş oluruz" şeklinde konuştu.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "12 Eylül'ü askerler yaptı, 12 Mart'ı askerler yaptı, Türkiye'de ihtilalleri, muhtıraları askerler yapar, şimdi de bir dava var, orada yargılananlar var, bir de Ergenekon'da siviller var. Sivillere müebbet hapis isteniyor. Mustafa Balbay'ın, Haberal'ın tankı topu mu var?, Nedim Şener'in uçakları mı var? Bu davanın sonucu belli. Bu davanın bitmeyeceğini, sonuca ulaşmayacağını herkes görecek. Bu davanın amacı şudur, bu iktidar Apo'ya af çıkarmak istiyor. Şikeciler, Ergenekoncular, Balyozcular, içeriye bunların da devamı gelecek. Yani herkes kendisinden bir parçanın içeride olduğunu görecek. Sonra da diyecek ki genel af çıkartıyoruz. Bunun amacı Apo'ya af çıkarmaktır. İktidarın derdi budur.

Duruşmada sanık Yalçın Küçük'ün duruşmaya katılanCHPmilletvekillerine hitaben "Daha önce neredeydiniz, şimdiErgenekonmoda, yükselen yıldız' şeklindeki eleştirisini ise İnce, "Uzun süredir tutuklu olan arkadaşlarımızın zaman zaman çıkışlarını normal karşılamamız lazım. Biz hep buradaydık, arada nöbetçi arkadaşlarımız vardı. Her gün burada bir iki milletvekilimiz var. Davanın başından beri de hukukçu arkadaşlarımız davayı takip ediyorlar. Biz sürekli buradaydık, merak etmeyin" şeklinde değerlendirdi.

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun karapropaganda yapan siteleri eleştirdiği hatırlatılan İnce, "Bir siyasi iktidarın bu tür bir propagandayla yıpratılmak istenmesi doğru değil. Bu siyasetin işidir. Bu bizim işimiz. Bu parlamentonun işidir. Bunu biz yapacağız merak etmeyin." şeklinde değerlendirme yaptı.

cihan

Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs