En Sıcak Konular

Gül'den Esad'a uyarı

12 Ağustos 2011 13:27 tsi
Gül'den Esad'a uyarı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Davutoğlu ile Suriye Devlet Başkanı Esad'a gönderdiği mektubun içeriği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a gönderdiği mektupta, ''Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem'' dedi.

Gül, geçen salı günü Suriye'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Esad'a, Suriye'nin içinde bulunduğu ortamdan çıkmasına ilişkin değerlendirmeleri ve çağrılarını kaleme aldığı bir mektup göndermişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gül mektubunda, Suriye'de akan kardeş kanının Türk insanının yüreğini sızlattığını belirtti. Suriye'nin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Gül, Esad'a, ''liderliğini cesaretle ortaya koyma vaktinin çoktan geldiği'' mesajını iletti. Halkın demokrasi yönündeki meşru taleplerinin samimiyet ve süratle yerine getirilmesine yönelik çağrılarını yineleyen Gül, bu durumda Suriye'deki olumsuz şartların aynı hızla iyileşeceği kanaatinde olduğunun altını çizdi.

''Değişim rüzgarlarının önünde savrulmak yerine değişimi yönlendiren bir lider olmanın Esad'ı tarihi bir konuma oturtacağını'' ifade eden Gül, ''Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem'' dedi.


Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs