En Sıcak Konular

Yalçın Küçük: Kılıçdaroğlu'na güvenilmez

12 Ağustos 2011 13:26 tsi
Yalçın Küçük: Kılıçdaroğlu'na güvenilmez Bir gün Sinan (Aygün) geldi. Milletvekili olacağını söyledi. Kemal’e gitme, ona güvenilmez dedim.

Silivri Cezaevi bitişiğindeki duruşma salonda görülen ikinci Ergenekon davasının taleplerin alındığı 130’uncu duruşmasında CHP’li 20 vekil ve çok sayıda izleyici katıldı. 127’inci oturumda Mustafa Balbay’ın 51. yaş gününü kutlayan izleyiciler bu defada 45 yaşına giren Tuncay Özkan’ın yaş gününü alkışlarla kutladı.

Duruşma salonuna Balbay’dan 10 dakika kadar sonra giren Tuncay Özkan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. 45’inci yaşına giren Özkan’a izleyiciler, "İyiki doğdun Tuncay” diye seslendi. Özkan bu kutlamaların ardından salona, "Dostlar beni dinleyin” diye seslendi. Ardından da "Doğmak bir şey değil. Asıl olan nasıl yaşadığın. Yaşarken nelere nasıl katlandığın. Benimle aynı gün doğan eşim de arka sıralarda. Bazen buraya izleyiciler gelmedi. Bazen savcı bazen hakim gelmedi ancak o hep buradaydı. İyiki doğdun yarim. Hem acıyı hem sevinci paylaşıyoruz burada o zaman hepimizin yaş günü kutlu olsun.” dedi. Bu sırada Özkan’ın eşim diyerek gösterdiği Duygu Dikmenoğlu’nun ağladığı gözlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma saat 09:49’da heyetin salona girmesiyle başladı. Tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve İbrahim Özcan duruşmaya katılmadı. Yoklama sırasında 20’si tutuklu toplam 26 sanığın salonda hazır bulunduğu tespit edildi. Ancak duruşmaya katılan 6 tutuksuz sanıktan Yalçın Küçük, Oda TV soruşturmasından tutuklu olduğu için tutuklu sanıklar arasında yer aldı.

Öte yandan Emine Ülker Tarhan, İsa Gök ve Muharrem İnce'nin de aralarında bulunduğu CHP'li milletvekillerinin, daha önceki oturumlarda olduğu gibi avukatlar için ayrılan sıralara oturduğu görüldü.

Milletvekili seçilmesi için bir yığın isim verdiğini belirten Yalçın Küçük, "Oda tv soruşturmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na lütuf olsun diye tutukladılar beni. İçeri girmeseydim Tuncay’ı milletvekili yapacaktım. Balbay için de çalıştım. Bir gün Sinan (Aygün) geldi. Milletvekili olacağını söyledi. Kemal’e gitme, ona güvenilmez dedim. Başka iki isim verdim." diye konuştu.

Duruşmaya katılan CHP’li milletvekillerini de eleştiren Küçük, "Ben bunları söylerken hiçbiri sesini yükseltmedi. Ergenekon yükselen yıldız, gelirler tabi, hiçbir zaman seslerini yükseltmediler." diye konuştu. Salondaki bazı izleyicilerin Küçük'ün bu sözünü alkışlaması üzerine mahkeme başkanı uyarıda bulundu.

cihan 

Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs