En Sıcak Konular

Erdoğan'ın Somali'ye gideceği tarih belli oldu!

12 Ağustos 2011 11:45 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdğan'ın Somali'ye gideceği tarih belli oldu.

Somali'de yaşanan açlık felaketine çare olabilmek için yardım kampanyası başlatan Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın, bu ülkeye yapacağı ziyaretin tarihi 18 Ağustos olarak açıklandı.

Erdoğan, o tarihte İstanbul'da olması beklenen Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet'i de uçağına alacak.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun aileleri ile birlikte çıkacakları bu seyahat için Başbakanlık doktorları da harekete geçti. Dün başbakanlıktaki doktorların yaptığı incelemede Somali'de kısa vadede insan sağlığını etkileyecek bir tehdit olmadığı, dolayısıyla Erdoğan ve heyettekiler için difteri, tetanoz ya da kara humma gibi hastalıklar için aşı yapılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Erdoğan'ın doktorları bu aşıların bir günden daha fazla yapılacak seyahatler için düşünülmesi gerektiğini belirtirken, sivrisineklerden bulaşan sıtma için ise önlem alacak. Erdoğan'a Somali'ye hareket etmeden önce sıtmaya karşı koruyan ilaç verilecek.

CUMHURBAŞKANI GELECEK

18 Ağustos Perşembe akşamı yola çıkacak Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan'ın da eşlik etmesi bekleniyor. Erdoğan 6 saatlik bir uçuşun ardından 19 Ağustos Cuma günü Somali'nin başkenti Mogadişu'da temaslarına başlayacak.

Başbakanlık Erdoğan'ın Somali için taslak programını hazırlarken Erdoğan'ın uçağında sürpriz bir misafirin yer alması da bekleniyor. Erdoğan, o tarihte İstanbul'da bulunacak olan Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet'i de Somali'ye gideceği uçağına alacak.

İKİ KAMPI GEZECEK

Taslak programa göre Başbakan Erdoğan'ın Somali'de iki kampı gezmesi bekleniyor. Erdoğan bu kamplarda TİKA ve Kızılay'ın birlikte yaptığı yardım çalışmalarını yerinde denetleyecek. Kamplara yapacağı ziyaretlerde Somalililere yardım dağıtacak. Ayrıca Somali Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla da bir araya gelecek.

Erdoğan'ın bu gezide Somali'ye ekonomik yatırım planı yapılması konusunda TİKA'ya talimat vermesi bekleniyor. Ülkenin elektrik, su gibi alt yapı eksiklikleri ile yardımların ulaştırılmasına yönelik organizasyon becerisi konusunda Somali'ye tecrübe aktarımı için TİKA'ya talimat verileceği öğrenildi. Erdoğan, günü birlik ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek.

Sabah

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs