En Sıcak Konular

Türkiye'ye yakışmayan hareket

12 Ağustos 2011 09:47 tsi
Türk insanına böyle bir ortamda bu hareket hiç yakışmadı.

Hiddink'in yardımcısı Oğuz Çetin, milli takım kaptanı Emre'nin ıslıklanmasını ayıpladı. UltrAslan tribünü olarak bilinen kuzey kale arkasından yükselen protestolara rağmen Telekom Arena'da yine milli maç oynanacağını söyledi.

Milli Takımın Fenerbahçeli patentli oyuncusu Emre Belözoğlu'nun ıslıklanması, teknik heyeti de üzdü. Hiddink'in yardımcısı Oğuz Çetin, Estonya ile oynanan özel maçta penaltı atışı ve sonrasında protestolara maruz kalan tecrübeli futbolcu için "Ortaya koyduğu performans ve soğukkanlılığı sevincimiz oldu" dedi.

Emre, Türk Telekom Arena'da UltrAslan grubunun yer aldığı kuzey kale arkası tribünlerince ıslıklanmıştı.

Milli maçın ardından BUGÜN'e konuşan Çetin şunları söyledi: "Bu, tamamen futbol kültürüyle alakalı. Yaşadığımız futbol ortamını görüyorsunuz. Bir oyuncu kulüp bazında ne yaşarsa yaşasın, milli forma giyiyor ve üstelik kaptansa, saygılı olunmalı."

Milli maçları genellikle Saracoğlu'nda oynayan milli takım, önceki gece Arena'daydı. Islıklama olayı, millilerin bu stada olan ilgisini düşürmedi. Çetin, "Bu stadı daha önceden belirlemiştik. Aslında önce mart ayındaki Avusturya maçında düşünmüştük ama stat yetişmedi. Bu üzücü olayın ardından insanlar sağduyulu düşünecektir ve bir daha milli formaya protesto yaşanmayacaktır diye düşünüyorum. Arena'da yine oynamak isteriz. Bu stat gerçekten çok güzel ve büyük bir emeğin ürünü" dedi.

ERTELENEN LİGİN DEZAVANTAJI..

 A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli teknik adamlarından Oğuz Çetin, şike gündemi nedeniyle ertelenen liglerin dezavantajını aşacaklarını savundu. Çetin şunları söyledi: "Eylül'ün ilk haftası Kazakistan ve Avusturya maçlarımız var. Lig 9 Eylül'de başlayacak. Millilerin şu anda maç kondisyonu eksik. Fakat lig başlamamış olsa da o vakte kadar maç ritmini bir ölçüde yakalayabiliriz. Psikolojik açıdan da olumsuzluklardan çok olumlu düşünce içinde olmaya çalışıyoruz."

ARDA ATLETİCO'DA KALMAZ

"Transferi, milli takım kampında bitti. Çok mutluydu çünkü İspanya'yı istiyordu. Atletico bir kapı. Oradan daha büyük bir kulübe gider"  Arda Turan'ın transferi, kendisi milli takım kampındayken sona erdi. Oğuz Çetin, Arda'yı nasıl gözlemledi? Tecrübeli çalıştırıcının yanıtı şöyle oldu: "Arda bu transferi çok istiyordu. Bu sürecin heyecanını milli takım bünyesindeyken yaşadı. Mutlu olduğunu düşünüyorum. Dünya futbolunun içine girdi. İspanya gibi büyük bir ülkenin en köklü kulüplerinden birine transfer oldu. Arda'nın uluslararası seviyede daha gelişmesine ve daha büyük adımlar atmasına sebep olacaktır. Oraya çok çabuk adapte olması gerekiyor. Fiziksel olarak onların seviyesine çıkmalı. Kendi yeteneklerini ortaya koymalı. Atletico Madrid birçok oyuncusunu daha büyük kulüplere veren bir takım. Arda da bu yola girdi."

bugün

 



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,680 µs