En Sıcak Konular

Suriye'ye giden gazeteciler Hama'da

11 Ağustos 2011 17:16 tsi
Suriye ordusunun tankları ve ağır silahları çektiğini açıklamasının ardından bu ülkeye geçen gazeteciler, Suriyeli yetkililerin rehberliğinde Hama kentini gezdi.

Hama'ya sessizliğin hakim olduğu, sokaklarda çok az sayıda insana rastlandığı ve tankların kentin yaklaşık 20 kilometre dışında bekledikleri gözlendi.

Kentte neredeyse bütün dükkanların kepenkleri kapalıyken, halkı evlerinden çıkmadığı, sokaklarda silahlı askerlerin beklediği ve her yerde kontrol noktalarının olduğu görüldü.

Yol kenarlarında yanmış araçlarla boş mermi kovanları, birçok binada büyük çaplı mermi izlerinin yanı sıra yollarda tank paletlerinin izleri dikkati çekti. Hama'da halk ise konuşmak istemiyor.

AA muhabirinin konuştuğu Abdürrahman isimli bir ilköğretim öğrencisi, askerlerin her tarafa ateş ettiğini, kendi mahallelerindeki birçok eve silahlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Abdürrahman, AA muhabirini kendi yaşadığı eve ve komşularının evlerine götürerek, binanın 3., 4. ve 5. katlarında, odalardaki mermi izlerini gösterdi.

Evin oturma ve yatak odalarında mermi izleri göze çarparken, Abdürrahman, 3. katta yaşayan amcasının dışarıdan gelen bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini anlattı. Amcasının yaşadığı belirtilen odanın duvarında kurşun ve tavanında kan izleri görüldü.

Abdürrahman'ın annesi ve babası da kendilerine ateş edildiğini ve dışarıya çıkmaktan korktuklarını belirtirken, diğer bir amcası, boş kovanları gösterdi ve can güvenliklerinin olmamasından yakındı.

Aile, dükkanlarının da kapalı olduğunu ve işe gidemediklerini, askerlerin ibadet saatlerinde bile büyük-küçük, kadın-erkek gözetmeden ateş açtıklarını söyledi.

Hamidiye Camisi'nin arka duvarında bir mermi deliği gözlenirken, vatandaşlar caminin duvarlarına askerlerin ateş ettiklerini öne sürdüler.

Gazetecilere kenti gezdiren Suriyeli yetkililer ise yanmış ya da tahrip edilmiş kamu binalarını göstererek, bunların, isyancıların işi olduğunu savundular.

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs