En Sıcak Konular

Kulüpler, yabancı sınırının kaldırılmasını olumlu buldu

11 Ağustos 2011 16:03 tsi
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sınırsız yabancı oyuncu ile sözleşme yapabilme imkanını sağlayan kararı Spor Toto Süper Lig takımlarının yöneticilerinin büyük bölümü tarafından olumlu karşılandı.

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, oldukça yerinde buldukları kararın Spor Toto Süper Lig kulüplerinin lehine olduğunu söyledi.

Kulüplerin daha önce ellerindeki sözleşmeli oyuncuları yabancı kontenjanlarını boşaltmak için bedelsiz serbest bırakmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Yener, kararla birlikte böyle maddi kayıplarının olmayacağına dikkati çekti.

Yener, TFF'nin bu kararının kulüpleri son derece rahatlatacağını vurgulayarak, ''Kararı olumlu buluyoruz. Artık kulüpler, yabancı kontenjanı nedeniyle bir sıkıntı yaşamayacaklar'' dedi.

-BURSASPOR YÖNETİM KURULU ÜYESİ KOÇ-

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, TFF'nin son zamanlarda Türk futboluyla ilgili yeni düzenlemeler yaptığını, bu çerçevede sınırsız yabancı oyuncu ile sözleşme yapabilme imkanını sağlayan kararı olumlu karşıladıklarını vurguladı.

Takımlarındaki yabancı oyuncu kadrosunu yeterli bulduklarını ancak gelecek dönemde şartlara göre hareket edeceklerini dile getiren Koç, ''Amacımız lige iddialı başlamak, Avrupa'da iyi işler yapmak. İhtiyaç olursa yabancı oyuncu alırız'' diye konuştu.

-GAZİANTEPSPOR ASBAŞKANI KIZIL-

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl da federasyonun alınması gereken bir kararı hayata geçirdiğini bildirdi.

Kendilerinin yabancı oyuncu konusunda bir sıkıntılarının olmadığını anlatan Kızıl, ''Bazı kulüpler bu konuda sıkıntı yaşıyordu ve bildiğim kadarıyla bu konu görüşüldü. Futbolda olağanüstü bir dönem yaşanıyor. Alınması gereken bir karardı. Bu karar bütün kulüpleri rahatlatacak'' dedi.

Kızıl, altyapıya önem veren bir kulüp olduklarını, yurt dışından yetenekli ve genç oyuncularla sözleşme imzalayarak, Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

''İstikbal vadeden genç yeteneklerle sınırlama olduğu için sözleşme yapamıyordunuz. Artık, Afrika, Güney Amerika, Avrupa'dan genç oyuncuları alıp, yetiştirebiliriz. Bunları yetiştirip, belki de Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırabiliriz. Bu karar kulüpler için avantajlı olacak.''

-KAYSERİSPOR BASIN SÖZCÜSÜ ORTAKÖYLÜOĞLU-

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu ise TFF'nin yabancı oyuncu transferindeki sınırı kaldırması kararına aşama aşama gelindiğine değinerek, ''Federasyonun bu kararı, kulüplerimizi rahatlatmak için aldığını düşünüyoruz ve olumlu karşılıyoruz'' ifadesini kullandı.

Ortaköylüoğlu, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden bazı kulüplerin, büyük paralar ödeyerek ve ağır şartlarda sözleşmeler imzalayarak getirdikleri, ancak oynatamadıkları futbolcular nedeniyle sıkıntı yaşadıklarına dikkati çekerek, ''Federasyonun bu ve benzer sıkıntıların aşılması ve kulüpleri rahatlaması için böyle bir karar aldığını düşünüyoruz ve olumlu karşılıyoruz'' diye konuştu.

Yabancı oyuncu transferindeki sınırlamanın kaldırılmasıyla birlikte, Türkiye'deki kulüplerin çok fazla transfer yapacaklarını düşünmediğini vurgulayan Ortaköylüoğlu, şöyle konuştu:

''Birçok kulübümüzün kadrosunda, geçen sezondan çok daha fazla sayıda yabancı oyuncu bulunduracağını sanmıyorum. Kararın, yerli oyuncuların durumlarını etkileyeceğini düşünmüyorum. Futbol artık global bir hale geldi. Sadece kendi ligimizdeki kulüpler değil, dünyadaki bütün kulüpler, birbirlerini takip ediyor. Hangi kulübün hangi futbolcuyu aldığını, nasıl bir takım kurduğunu takip ediyorlar. Kaliteli bir oyuncu da dünyanın her yerinde kalitelidir ve her kulüp böyle futbolcuları almak ister.''

-MEDİKALPARK ANTALYASPOR BAŞKANI AKINCIOĞLU-

Medikalpark Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu da karar doğrultusunda sahada 6 2 futbolcu uygulamasını doğru bulduklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Sınırsız futbolcu ve kadroda 6 2 uygulamasını olumlu buluyoruz, destekliyoruz. Uzun vadede kadroda tutulan 6 2 sayısının kademeli olarak düşürülmesini bekliyoruz. Ancak böylelikle Türk futbolu yeni futbolcular yetiştirebilir, gelişme sağlayabilir. Ligi yabancılarla doldurursak alttan oyuncu gelmez. Oyuncuların maç tecrübesi ile kabiliyetleri oynaya oynaya ortaya çıkıyor. Antalyaspor olarak takımda fazla yabancı oyuncu tutmayı düşünmüyoruz. Oynatmayacağımız oyuncuları almayız. Yabancı oyunculardaki prensibimiz belli. Kaliteli ve kendini kanıtlamış futbolcuları kadromuzda tutarız.''

-GENÇLERBİRLİĞİ BAŞKANI CAVCAV-

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise federasyonun yabancı oyuncu transferindeki sınırın kaldırılması kararını olumlu bulduğunu belirterek, ''Ancak oynayacak 6 futbolcu adedinin Türk futbolu düşünülerek, önümüzdeki yıllarda peyderpey düşürülmesi gerekir'' dedi.

A.A.



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs