En Sıcak Konular

Sivasspor'dan 'Kurban' açıklaması

11 Ağustos 2011 15:37 tsi
Sivasspor, basında yer alan 'Sahanın ortasında kurban kestiler' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı...

Sivasspor Asbaşkanı Faruk Taşseten, 2011-2012 futbol sezonu açılışında kesilen kurbanla ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Allah rızası için, sezonun da kazasız, belasız geçmesi için kesilen bir kurban. Bu herkesin yaptığı bir şey" dedi. Taşseten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon açılışında Sırbistan'ın FK Rad Belgrad takımı ile 6 Ağustos'ta Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda yaptıkları maç öncesi kestikleri kurban ile ilgili basında yer alan haberlere tepki gösterdi.

Haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Taşseten, kurbanın iddia edildiği gibi sahanın ortasında değil, sahanın kenarında kesildiğini belirtti.

Kurbanın saha kenarındaki kanalizasyon kapağının olduğu bölümde brandanın üzerine konularak kesildiğini, tekrar brandaya konularak da tertemiz bir şekilde çıkarıldığını anlatan Taşseten, öyle iddia edildiği gibi kan revan bir görüntünün olmadığını, ortalıkta bir damla kan olmadığını, ayrıca kanalizasyonun üzerine de çim kapağın kapatıldığını belirterek, "Brandanın üzerinde, kanalizasyonun yanında kesildi ve yine brandayla hiç kimseye gösterilmeden aynı şekilde kurban çıkartıldı ve hayır kurumuna verildi. Bunda ne var? Allah rızası için, sezonun da kazasız, belasız geçmesi için kesilen bir kurban. Bu herkesin yaptığı bir şey" diye konuştu. Basında çıkan, "Sahanın ortasında, futbolcuların elleri kanlı" gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirten Taşseten, "Hiç öyle bir şey yoktur" dedi.

Futbolcuların ya kramponlarına ya da alınlarına kurbanın kanından sürdüğünü anlatan Taşseten, "Her şeyde olur, nedir yani bu kadar sansasyon yarattılar, büyütülecek bir şey yok" ifadesini kullandı. Taşseten, rakip takımın kurban kesilirken soyunma odasında olduğunu, kurban kesildikten sonra Sırp takımını sahaya çağırdıklarını vurgulayarak, maç öncesi kurban kesileceğini rakip takıma ilettiklerini, onların da soyunma odasında beklediğini, kurban kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından sahaya çıktığını bildirdi. Sırp oyuncuların kurbanın kesilme anını görmediğini aktaran Taşseten, "Bu her yerde yapılır, normal bir hadise. Üstelik de yabancı takımdan gelen futbolcu kardeşlerimizin hiçbir tanesi de onu görmedi" dedi.

Rakip takımın Sivas'tan çok memnun ayrıldığını belirten Taşseten, "Misafir takımın başkanına bir plaket verdik, bizim futbolcularımız Sırp takımın futbolcularının hepsine hediye verdi, hediyeleştiler. Rakip takım giderken de devre arası için tekrar bizden maç istediler, hem orada, hem Türkiye'de olmak üzere hocamdan iki tane maç istediler" diye konuştu. Taşsseten, o maçta forma giyen Sırp asıllı kalecileri Milan Borjan'ın, eski takımı FK Rad Belgrad'taki arkadaşlarından kurban ile ilgili böyle bir tepki duymadığını, Türk medyasının konuyu abarttığını kendilerine ifade ettiğini de aktardı.

BAKAN YILMAZ'A YAPTIKLARI ZİYARET

Başkan Vekili Erdal Sarılar, yöneticiler ve teknik direktör Rıza Çalımbay ile birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a yaptıkları ziyarete de değinen Taşseten, "Sayın Bakanımız bizimle çok yakından ilgilendi" dedi. Bakan Yılmaz'ın, Sivasspor'un Sivas'ın bir markası olduğunu ve her zaman Sivasspor'un yanında olduğunu belirttiğini, maddi ve manevi ne gerekiyorsa yanlarında olduğunu ilettiğini aktaran Taşseten, Yılmaz'ın gelişmeleri takip ettiğini söylediğini de iletti. (AA)
İngilizce öğrenmenin en pratik ve ekonomik yolu

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs