En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

11 Ağustos 2011 15:35 tsi
Davutoğlu'ndan flaş açıklama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Hama kentine tankların yeniden girdiği haberleriyle ilgili olarak, "Böyle bir delil şu ana kadar bize ulaşmadı" dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile Bakanlıkta yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, bir gazetecinin Hama'ya tankların dün akşam yeniden girdiği yolundaki haberleri sorması üzerine şunları kaydetti:

"Gece geç vakitlerde bu bilgi bize de ulaştı. Ben hemen Büyükelçi (Ömer Önhon) ile temasa geçtim. Hama Valisi ile de görüştük. Hama Valisi'nin ifadesi şu oldu: 'Herhangi bir tank ya da ağır silah Hama'da yoktur. İsterseniz, gece bu saatte bile sizi davet edip tekrar gösteririz' dediler."

Haberlere yer veren televizyon kanallarından birinin yetkilisi ile de görüştüğünü kaydeden Davutoğlu, ellerinde böyle bir bilgi, fotoğraf, video olup olmadığını sorduğunu ve bu haberlerin genellikle görgü şahitlerine dayalı haberler olduğunun anlaşıldığını aktardı.

"Şu anda da basın mensuplarından bir heyet de Suriye'ye gitti. Önemli olan bu şehirlerin uluslararası basına açık olması, açık olduğunda bu haberlerin doğruluk derecesi artırılabilir. Bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bize bu anlamda verilen sözlerin ne kadar yerine getirildiğini de Büyükelçi başta olmak üzere Suriye'deki temsilcilerimiz ile de takip etmeye devam edeceğiz." diye konuşan Davutoğlu, "Böyle bir delil şu ana kadar bize ulaşmadı." dedi.

Davutoğlu, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki bazı yerleşim bölgelerinde operasyon başlattığı iddialarıyla ilgili bir soruya da "Sınır yakınında herhangi bir operasyon haberi bize intikal etmiş değil" yanıtı verdi.

"Tansiyonun bu kadar yükseldiği şartlarda hemen bir durgunluk beklemenin zor olduğunu" kaydeden Davutoğlu, "Bizim beklentimiz, can kayıplarını, sivil kayıplarını hemen engelleyecek şekilde tedbirlerin alınması" dedi.

Basın mensuplarının Hama'ya gideceklerini hatırlatan Davutoğlu, gazetecilerin burada bizzat gözlem yapacaklarını ve uluslararası basın bölgeyi takip edebildiği zaman çok daha doğru bilgilere ulaşılabileceğini söyledi. (AA)


Bu haber 1,250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,562 µs