En Sıcak Konular

Toroğlu'nun senaryosu gerçek oldu

11 Ağustos 2011 15:09 tsi
Yunan Federasyonu’nun Disiplin Kurulu, Olympiakos Volou ve Kavala kulüplerini düşürdü. Tahkim Kurulu, cezalarını puan silmeye çevirdi.

Yunanistan'da futbol federasyonunun şikeden küme düşürdüğü Olympiakos Volou ve Kavala kulüpleri ligde kaldı. Disiplin Kurulu tarafından düşürülen iki kulübün Tahkim Kurulu’na yaptıkları itiraz kabul edildi. Buna göre iki takım da 2. Lig’e düşmeyecek, ama Olympiakos Volou sezona -10, Kavala da -8 ceza puanıyla başlayacak. Kulüp başkanlarına verilen men cezaları ise kalacak.

Bu kararın ardından gözler UEFA’ya çevrildi. Halen Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Volou’nun küme düşürülmese de şike nedeniyle puan ceza almasısının kesinleşmesi ile Avrupa Kupaları’ndan men edileceği belirtiliyor.

Erman Toroğlu’nun senaryosu neydi?

Ülkemizle aynı anda şike soruşturması yürüten Yunanistan’da dün alınan karar, Erman Toroğlu’nun iddiasını akla getirdi. Erman Hoca, geçtiğimiz pazar günkü yazısında Yunanistan’da ortaya çıkan süreci bilmeden Türkiye’ye uyarlamış ve “Muazzam Senaryo” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Etik Kurulu, ‘Şike vardır’ diyecek, Futbol Federasyonu da bazı kulüpleri küme düşürecek, bazı yönetici, antrenör ve futbolcuların da ipini çekecek. Bu karara kulüpler, şahıslar itiraz edecek ve iş Tahkim Kurulu’na gidecek. Tahkim de, ‘Mahkemelerin vereceği kararı beklemem lazım’ diyecek.”

FIFA şikeci hakemleri affetmedi

FIFA, 9 Şubat’ta Antalya’da oynanan Bolivya-Letonya ve Estonya-Bulgaristan hazırlık maçlarını yöneten Bosnalı ve Macar toplam 6 hakeme ömür boyu futboldan men cezası verdi. Bu iki karşılaşmada atılan 7 gol de hakemlerin penaltı kararlarıyla gelmiş, sonrasında maçların bahis çeteleri tarafından manipüle edildiği anlaşılmıştı. (Hürriyet)

Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs