En Sıcak Konular

Rum kabinesi 'tasarruf paketini' onayladı

11 Ağustos 2011 14:02 tsi
Rum Hükümeti ekonominin düze çıkarılması amacıyla daha önce hazırlanan ekonomik paketi onayladı.

Rum Bakanlar Kurulu, ekonominin düze çıkması için hazırlanan ve 730 milyon Euro tasarrufu öngören ekonomik paketi dün onayladı.

Haravgi gazetesi, ekonomik paketin, 2013 yılına kadar kamu açığının yüzde 0.5'e yaklaştırılmasını hedeflediğini, 2011 yılı sonuna kadar 130 milyon Euro, 2012 yılı için de 600 milyon Euro'luk para akışının beklendiğini yazdı. Habere göre Rum Maliye Bakanı Kikis Kazamias dün yaptığı açıklamada vergi nitelikli olmayan ikinci paketin ise yıl sonunda tamamlanacağını, bunun da; kalkınma ve ilerleme tedbirlerini içereceğini söyledi.

PARTİLER DEĞİŞİKLİĞE HAZIRLANIYOR

Alithia gazetesi, Rum Hükümeti ile sendikaların, ekonominin düze çıkarılması amacıyla daha önce hazırlanan ekonomik paket üzerinde anlaşmaya varmalarının ardından Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) dışındaki diğer partilerin, söz konusu anlaşmanın içeriğinde bulunan öngörülerde değişiklikler yapmaya hazırlandığını yazdı.

AKEL dışındaki diğer partiler, ekonomik paketin, Rum Başkanlığı'nda kendileriyle yapılan toplantıda sunulan paketle aynı olmadığını öne sürerek bu paketin Rum Meclisi'nden geçmesinin mümkün olmadığını belirtmişlerdi.

Gazete, Güney Kıbrıs'taki bazı sendikalarının ise anlaşmada değişiklik yapılması durumunda, grev kararı alacakları konusunda uyarıda bulunduklarını yazdı. Rum Maliye Bakanı Kikis Kazamias'in, Meclis Maliye Komitesi'ne ekonomik paketi sunduğunu yazan gazete ancak Komite'nin, paketi, 25 Ağustos'ta görüşmeye karar verdiğini, Kazamias'ın toplantı öncesinde ise DİSİ ve EDEK partileriyle görüşerek ekonomik paket hakkında bilgi verdiğini yazdı.

KEVE-OEV HOŞNUT DEĞİL

Alithia gazetesi, Rum Ticaret ve Sanayi Odası(KEVE) ile Rum İşverenler ve Sanayi Federasyonu'nun(OEV), Hükümet ve sendikalar arasında anlaşmaya varılan tedbirlere ilişkin hoşnutsuzluklarını dile getirdiğini belirtti. Habere göre KEVE ve OEV yaptıkları ortak açıklamada, anlaşma üzerinde değişiklikler yapılması ve emeklilik maaşına ilişkin sorunun çözümlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin eklenmesi için Rum Meclisi'ne çağrıda bulundu.

Öte yandan Rum gazeteleri Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in; , Kıbrıs Rum kesiminin "A-" olan kredi notunu iki kademe birden düşürerek ''BBB''ye çekmesi haberine de yer verdi.

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs