En Sıcak Konular

CHP istedi Sarıgül'e soruşturma açılacak

11 Ağustos 2011 14:01 tsi
CHP istedi Sarıgül'e soruşturma açılacak Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı tarafından şikâyet edilen Sarıgül hakkındaki iddialar incelemeye alınacak.

Danıştay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e okul alanında imar değişikliğine giderek City’s Alışveriş Merkezi’nin (AVM) yapımına izin verdiği gerekçesiyle soruşturma vizesi verdi. Danıştay, yapılan şikâyeti işleme koymayan İçişleri Bakanlığı’nın kararını kaldırdı.

Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı tarafından şikâyet edilen Sarıgül hakkındaki iddialar incelemeye alınacak.

Danıştay’ın gündemine kadar yansıyan dava konusu olay ise Nişantaşı’nda "City"s isimli alışveriş merkeziyle ilgili. İmar planlarında okul alanı olarak ayrılan arazinin statüsü ticaret ve turizm olarak değiştirildi. Söz konusu plan değişikliği için itiraz gelince İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nden iptal kararı çıktı. Belediye mahkeme kararını uygulamayınca Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı, Mustafa Sarıgül ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Arslan’ı İçişleri Bakanlığı’na şikâyet etti.

BAKANLIK DİLEKÇEYİ İŞLEME KOYMADI

İçişleri Bakanlığı ise hem Sarıgül hem de Arslan hakkındaki dilekçenin işleme konulmaması kararı aldı. Bunun üzerine Çaltı, bu kez Danıştay’a başvurarak İçişleri Bakanlığı’nın Belediye Başkanı Sarıgül ve Yardımcısı Arslan hakkında aldığı kararın kaldırılmasını istedi. Dosya Danıştay 1. Daire’nin gündemine geldi. Davayı inceleyen Daire, Sarıgül ve Arslan hakkında yapılan şikâyetin işleme konulmaması görüşü veren İçişleri Bakanlığı’nın kararını kaldırdı.

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkındaki Kanunu’nun hükümlerine atıfta bulunan kararda, “Kanuna göre memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında yapılacak ihbar ve şikayetlerin soyut ve genel nitelikte olmamasının, ihbar veya şikayetlerde kişi veya onay belirtilmesinin zorunlu olduğu, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayanması gerektiği, bu hükme aykırı bulunan ihbar ve şikayetlerin Cumhuriyet Başsavcıları ve izin vermeye yetkili merciler tarafından işleme konulmayacağı ve durumun ihbar veya şikayette bulunana bildirileceği, aynı kanunun 5. maddesinde ise izin verilmeye yetkili merciin bu kanunu kapsamına giren bir suç işlendiğini bizzat veya yukarıdaki madde yazılı şekilde öğrendiğinde bir ön inceleme başlatacağı hükme bağlanmıştır” denildi.

İDDİALAR SOMUT

Kararda, Sarıgül ve Arslan hakkında verilen şikâyet dilekçesinde, belli şikâyet konusu eylemlerin somut olduğu, kişi veya olayın belirtildiği, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayandığının anlaşıldığı ifade edildi.

Danıştay 1. Dairesi başvuruyu değerlendirerek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Arslan hakkında isnat edilen eylemin, hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya izin vermeyen kararını kaldırdı. Danıştay bu kararın bir örneğini İçişlerine Bakanlığı’na gönderdi

Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs