En Sıcak Konular

Kamuda yeni memur alımı!

11 Ağustos 2011 13:58 tsi
İşte memur alacak o birimler...

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere 78'i lisans, 53'ü önlisans ve 12'si ortaöğretim mezunu olmak üzere sözlü sınavla toplam 143 kadrolu personel alacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, aralarında mütercim, mimar, aşçı, garson ve tabiplerin de bulunduğu toplam 35 devlet memuru açıktan alınacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı 4 bilişim personeli, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) 2 müfettiş yardımcısı alacak.

TSE

TSE mühendis, veteriner hekim, moleküler biyolog, avukat, tekniker, veri giriş operatörü ile memur olmak üzere toplam 143 kadrolu personel istihdam edecek.

Adaylarda sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak), ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 28 Kasım 2010 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2010-KPSS Lisans ve 2010 KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavlardan lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şartı aranacak.

Lisans mezunları içinse ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) yabancı dil bölümünden (İngilizce, Almanca ve Fransızca) en az 42 (yüzde 70) soruya doğru cevap vermiş veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (KPDS 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki sınavlar) en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla TOEFL IBT Sınavı'ndan 65 ve üzeri, TOEFL PBT Sınavı'ndan 470 ve üzeri puan almış olmakta aranacak şartlar arasında yer alıyor.

Başvurular, 17-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında, ''http://www.tse.org.tr'' internet adresinden elektronik ortamda veya Türk Standardları Enstitüsü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına (Necatibey Caddesi No: 112  06100 Bakanlıklar/Ankara) şahsen yapılacak.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Giriş sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar ve bunların yarısı kadar yedek adayın listesi ile sınavın tarihi ve yeri http://www.tse.org.tr adresinde ilan edilecek.

TSE tarafından merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilecek personelin sayısı ve unvanı şöyle:

''Gıda mühendisliği bölümü (5 mühendis)

Makine mühendisliği bölümü (24 mühendis)

Kimya, kimya mühendisliği bölümü mezunu (12 mühendis)

Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu (2 mühendis)

Elektrik, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü mezunu(14 mühendis)

Metalurji mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü mezunu (3 mühendis)

İnşaat mühendisliği bölümü mezunu (8 mühendis)

Tekstil mühendisliği bölümü mezunu (1 mühendis)

Orman endüstri mühendisliği bölümü mezunu (1 mühendis)

Bahçe bitkileri lisans programı mezunu (1 mühendis)

Fizik mühendisliği bölümü mezunu (1 mühendis)

Veteriner Fakültesi mezunu (1 veteriner hekim)

Mekatronik mühendisliği bölümü mezunu (3 mühendis)

Moleküler biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik lisans programı mezunu (1 moleküler biyolog)

Hukuk Fakültesi mezunu (1 avukat)

Biyomedikal cihaz teknolojisi önlisans programı mezunu (2 tekniker)

Elektrik önlisans programı mezunu (6 tekniker)

Elektronik önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Makine, metal işleri, metalurji önlisans programı mezunu (4 tekniker)

Bilgisayar önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Mekatronik önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Endüstriyel elektronik önlisans programı mezunu (1 tekniker)

İnşaat önlisans programı mezunu (5 tekniker)

Lastik, lastik endüstrisi, lastik teknolojisi, lastik-plastik, plastik teknolojisi, lastik ve plastik teknolojisi önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Ağaç işleri veya mobilya ve dekorasyon önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Yalıtım teknolojisi önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Kağıt teknolojisi önlisans programı mezunu (1 tekniker)

Adalet önlisans programı veya Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu (3 memur)

Büro yönetimi, büro yönetimi ve sekreterlik, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, sekreterlik, ofis teknolojileri ve yönetimi, büro hizmetleri ve yönetici asistanlığı önlisans programı mezunu (16 memur)

Turizm otel yöneticiliği, turizm konaklama ve otel işletmeciliği, turizm ve otel yöneticiliği, turizm ve otel işletmeciliği, otel yöneticiliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, turizm ve otelcilik, turizm-otelcilik, ağırlama hizmetleri önlisans programı mezunu (1 memur)

Bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri önlisans programı mezunu (7 veri giriş operatörü)

Bilgi yönetimi, bilgi yönetimi (internet) önlisans programı mezunu (1 memur)

Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak (12 memur)''

ÖSYM BİLİŞİM PERSONEL ALACAK

ÖSYM, Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığında görevlendirilmek üzere sözlü sınavla 4 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

KPSSP3 puanının yüzde 20'si ile yabancı dil puanının yüzde 80'inin toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun on katı aday arasından, Başkanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 4 bilişim personeli istihdam edilecek.

Adaylarda, fakültelerin dört yıllık bilgisayar, yazılım, elektrik mühendisliği, elektronik, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları şartı aranacak.

İngilizce Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'ndan 80 puan veya Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen (KPDS) dengi puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.

Başvurular 26 Ağustos saat 17.30'a kadar ÖSYM'ne yapılacak.

Başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuruda bulunan adayların, 2010-KPSSP3 (B) grubu puanının yüzde 20'si ile yabancı dil (İngilizce) puanının yüzde 80'inin toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre 12-13 Eylül 2011 tarihlerinde yapılacak sözlü sınava girecek adayların listesi, sınav yeri ve tarihi, ''www.osym.gov.tr'' adresindeki internet  sitesinde ilan edilecek.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından mütercim, mimar, aşçı, garson ve tabiplerin de aralarında bulunduğu toplam 35 devlet memuru açıktan alınacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah ile bağlı birlik ve kurumlarında görevlendirilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi 1 mütercim (Rusça), 3 danışma memuru, 7 kasiyer, 2 muhasebeci, 1 İngilizce öğretmeni, 1 grup sorumlusu, 1 elektrik mühendisi, 1 mimar, 1 gemi inşa mühendisi, 1 aşçı, 4 garson, 10 hademe, 2 tabip istihdam edilecek.

Adaylarda, 2010 yılı KPSS'ye girmiş ve belirtilen unvanlar için istenen asgari KPSS puanlarını almış olmaları şartı aranacak.

Başvuracaklar, 25 Ağustos 2011 tarihine kadar Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığına yapılacak.

Değerlendirmeye (mülakata) çağrılacak aday listesi ile sınav yeri ve zamanı 16 Eylül 2011 tarihinde ''www.dzkk.tsk.tr'' adresindeki internet sitesinde ilan edilecek.

GASKİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), sınavla 2 müfettiş yardımcısı alacak.

Sınav, 24 Eylül 2011 tarihinde GASKİ'de gerçekleştirilecek.

Sınava ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 veya 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan KPSS (A) grubunda, KPSSP65 bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış adaylar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda üniversitelerin İktisat, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya eşitliği/denkliği yetkili makamlarca kabul edilen 4 yıllık lisans eğitimi veren yurt içi veya yurt dışındaki fakülte ve yüksekokullardan birinden mezun olmaları şartı aranacak.

Başvurular, 9 Eylül 2011 tarihinde mesai saati sonuna kadar GASKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına yapılacak.

SAKARYA VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Öte yandan Sakarya ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlükleri, çeşitli fakültelerde istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü devamlı statüde çalıştırılmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü için 1 profesör alımında bulunacak.

Adaylar başvurularını 15 gün içinde, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen yapacaklar. Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecek.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Fakültesinde görevlendirilmek üzere 2 profesör, 1 yardımcı doçent alacak.

Buna göre Hukuk Fakültesinin kamu hukuku ile özel hukuk bölümleri için 2 profesör, kamu hukuk bölümü içinse 1 yardımcı doçent alınacak.

Profesörler daimi statüye göre görev yapacaklar.

Başvurular 15 gün içinde şahsen, (25 Ağustos 2011) Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne yapılacak. (AA) 

Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,271 µs