En Sıcak Konular

Teknik takibe takılan şok sözler

11 Ağustos 2011 11:41 tsi
Teknik takibe takılan şok sözler Yıldırım'ın Fenerbahçe Mali Kurul Toplantısı öncesinde muhalifleri sindirmek için yaptığı çalışmalar teknik takibe takıldı.

Şike operasyonu kapsamında tutuklanan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının mayıs ayındaki Fenerbahçe Mali Kurul Toplantısı öncesinde muhalifleri sindirmek için yaptığı çalışmalar teknik takibe takıldı.

Tutanaklara giren görüşmelerde küfürler yağdıran Aziz Yıldırım'ın, muhalifleri taraftarla karşı karşıya getirmeyi düşündüğü ve bazı önemli kongre üyelerini zor kullanarak salon dışına attırmayı planladığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz mayıs ayında yapılan mali kurul öncesi Aziz Yıldırım'ın muhalifleri sindirmeye yönelik faaliyetleri hakkında ismi geçen kişilerin ifadesi alınmaya başlandı. Geçtiğimiz mayıs ayında Aziz Yıldırım muhalifleri bir ulusal gazeteye "Fenerbahçemiz İçin Konuşuyoruz" başlıklı, "Konuşan Fenerbahçe Platformu" imzalı bir ilan vererek kulüp yönetiminde usulsüzlükler olduğunu öne sürmüştü. 2009 ve 2010 yılına ait Fenerbahçe'nin yıllık borç artışı ve Topuk Yaylasına yapılan tesislerdeki mali giderlerdeki dengesizliklere dikkat çekilen ilanda şunlar kaydedilmişti:

İŞTE YILDIRIM'I KIZDIRAN İLAN

"2009 yılında kulübümüzün toplam borcu 425.000.000 TL iken, 2010 yılında toplam borç 575.000.000 TL'ye yükselmiştir. 150.000.000 TL'lik borç artışının nedeni nedir? Mayıs 2010 kongresinde Topuk Yaylası Tesislerinin 8.000.000 TL'ye mal olacağını, bu bedelin 5.000.000 TL'sinin de, o sırada ismi açıklanmayan bir kaynaktan karşılanacağını taahhüt edilmiştir. Sayın Başkanımızın Mayıs ayındaki bu konuşmasından önce Mart ayında, kulübün kasasından bu yatırım için 5.000.000 TL çıkmış mıdır? Yapımı devam etmekte olan Topuk Yaylası Tesislerimizin nihai bedeli 15.000.000 TL'yi bulacak mıdır? Adı açıklanmayan bu kaynaktan alınacak para 7.000.000 TL midir? Aradaki bu fark, kulüp kasasından 1 kuruş dahi çıkmadan sonuçlandırılacak mıdır? Yoksa, faaliyet raporlarında görüldüğü üzere, Ankara Telekom Tesislerinin yapımında taahhüt edilen ancak daha sonra gerçekleştirmediği görülen şekilde, kulüp kasasından mı karşılanacaktır?"

KONUŞMALARI TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Fenerbahçe'nin zirvesini karıştıran bu ilanın ardından kurmayları ile yoğun bir görüşme trafiği başlatan Aziz Yıldırım'ın, Mehmet Şekip Mosturoğlu ile yaptığı konuşmada kullandığı şok ifadeler teknik takibe takıldı. Kayıtlara göre bir konuşmada Şekip Mostaroğlu, (arka planda bulunan Ömer isimli şahsa hitaben "İlanın başında Fenerli bir çocuk varmış bizden, ilanda") ifadelerini kullanması dikkat çekti.

SEYİRCİNİN ÖNÜNE ATALIM BUNLARI

Aziz Yıldırım ise Mehmet Şekip'e hitaben, "Olmazsa başka kanaldan alırız yaa... Daha iyi bunları yani bunları yapsınlar bunları atalım şeyin seyircinin içine... Bu şampiyonluk kaçarsa sebebi bunlardır diye...Bunlar Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyorlar işte şu şu şahıslar tamam mı Fenerbahçelilere havale ediyoruz.... Ondan sonra uğraşsın dursunlar" dediği iddia ediliyor.

MUHALİFLERİ KAVGA DÖVÜŞ GÖNDERMEK İSTEMİŞ

Konuşmanın devamında Mehmet Şekip'in "En güçlü olduğumuz dönem başkanım ne gerek var" diyerek böyle bir durumla uğraşmamaları gerektiğini ifade etmesine rağmen Aziz Yıldırım'ın,"Biz getiririz hepsini getirelim yığalım oraya tamam mı ... Konuşmayı bırak kavga dövüş atsınlar dışarı bitsin gitsin..." ifadelerini kullandığı görülüyor. Kavga Dövüş gönderileceği iddia edilen şahıslar için Yıldırım'ın "Şey bu herhalde Işıklar bu Işık, Rahmiler, Aziz YILMAZ'lar... işte o Hakanlar makanlar bunlar herhalde başka kimse yok değil mi" dediği Mehmet Şekip'in ise "Celal de olabilir yine bu Şadanlar falan da olabilir" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Ekip kurup muhalifleri kurula sokmayalım

Teknik takibe yakalanan Aziz Yıldırım ve Fener Bahçe Spor Kulübü Genel Müdürü Serkan Acar'ın görüşmelerinde ise Mali Kurulla ilgili olarak Yıldırım'ın Acar'a "Şekip bey ile konuştun mu... Şimdi şey aramış onu o adam aramış...Demiş ki pazar günü muhalefet yapacaklar demiş tamam mı ağır muhalefet yapacaklar demiş...Siz bütün arkadaşlara herşeyi herkesi çağıralım" dediği görülüyor. Serkan Acar ise Yıldırım'a hitaben "Dün akşam biz görüştük zaten...Herkes şey yapıyor yani geliyor eşini dostunu getiriyor" dediği tespit edilden görüşmeler arasında. Herkesle görüşmesini ve geleceklerin sıkı gelmesini tembihleyen Yıldırım'ın, "Herkes ile konuşurken yani bu şekilde gelecekleri için sıkı gelelim tamam... Şekip ile konuş o adam diyormuş ki işte ya niye şey yaptınız filan...o benim dediğim gibi şeyi dağıtalım dışarıya oradan kimseyi almayalım içeriye...Biraz zorlaştıralım şeyi girişi çıkışı...Ona göre kuralım ekipleri biz o gün" ifadeleri de teknik takipte yer buldu.

Gelsinler onlara bir dayak atalım

Mali kuruldan şiddetli bir şekilde korktuğu görülen Aziz Yıldırım'ın kendisine destek vermesi için Futbol Federasyonu Başkanlık Koordinatörü Mümtaz Karakaya'dan destek isteği de deliller arasında yer alıyor. Yıldırım'ın Karakaya'ya, "Abi muhalefetlik yapmak istiyorlarmış s....cağım sıvayacağım da gelin yanıma gelin biraz kalabalık olalım" dediği görülüyor. Görüşmenin devamında da Karakaya'nın, "Tamam geleceğim" demesinin ardından, Aziz Yıldırım muhaliflere küfürler savurduğu tespit edildi. Aziz Yıldırım Nihat Özdemir ile yaptığı telefon görüşmesinde ise "Bu pazar günü seçim de bu yine ... gazete cuma günü ilan veriyor biz çalışıyoruz da sizde dostlarınıza söyleyin...Gelsinler de onlara bi dayak bi dayak daha atalım" dediği görülüyor, Özdemir'in ise "Kim ki bunlar öncü kim bunlar ulan" tepkisine karşılık olarak Yıldırım'ın,"Işık, Rahmi Aziz Yılmaz, Metin Şen" ifadelerini kullandığı görülüyor. Mali Kurulda Aziz Yıldırım'ın destek istediği isimler arasında İbrahim Bülent İşçcen'in de olduğu görülüyor, Yıldırım'ın İşcen'den kongreye katılmasını istediği İşcen'in de "Hepimiz yanınızdayız tamam abi...çocuklar da getireceğim onlarda üye oldu ya" cevabını veriyor.

Dışarıya boksörleri koyalım abi

Fenerbahçe As Başkanı Şekip Mosturoğlu ve Fenerbahçe Kongre üyesi Aram Markaroğlu arasında geçen görüşmede tüzüğe aykırı hareket edildiği dile getiriliyor ve muhaliflerin susuturulması için kimlerin görevlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. İşte o görüşme:

ARAM: "Abi şey tarihi geçirdin biraz arama...O gün arayacağım dedin ya"

MOSTAROĞLU: "Başkanla konuştum gerek yok dedi yani yapsınlar dedi"

Aram: "Anladım"

MOSTAROĞLU: "Sen niye bu böyle işlerin içindesin ya"

ARAM: "Ben bir şeyin içinde değilim...Benim uzaktan yakından öyle platform milatform Fenerbahçe' nin işlerini gazeteyle ilanlarına ben öyle bir şey taşır mıyım? Bir yapım projesi genel kurula gelmeden önce hem finansman projesi hem de yapım projesi genel kurula gelir e ben 5 trilyon oradan alacağım ama sorma kardeşim ben nerden aldığımı ve seni ilgilendirmez gelir e burası da çok keyfi bir yönetim olmuyor mu"

MOSTAROĞLU: "Paranın alındığı yer Spor Toto Genel Müdürlüğü biz çıkıp desek ki biz Spor Toto Genel Müdürlüğünden aldık bütün kulüpler saldıracaklar"

ARAM: "Genel kurulu bu kadar hafife alma be abi. Dışarıya boksörleri koy. Arkaya zorti Bülentleri koy (Bülent İbrahim İşçen'den bahsedildiği düşünülüyor)... O Apo (Abdullah Başak) denen çocuk gelmiş benim önümde oturuyor. Ya haddine mi düşmüş bana kalkıp da ben bir şey söyleyecek olsam bana bir şey söylesin ondan sonra ayıp şeyler bunlar yakışır mı ya velev ki birisi bir şey söyleyecek benim yirmi de biri değil korktuğundan söyleyemedi e doğru mu bunlar...

Sistemi kurduk onları kuşatacağız

Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ile Aziz Yıldırım arasında geçen telefon görüşmesinde muhaliflerin iki grup arasına alınarak darp edileceğinden bahsediliyor. İşe o görüşme:

A.YILDIRIM: "Bunlar sağı solu arıyorlarmış ibra etmeyelim diye...Aziz YILMAZ değil ya şey"

T.YELKOVAN: "Ha onlar...Hadi bakalım döveceğiz başkanım bakacak başka bir şey yok yani...Zaten biz şeyi kurduk sistemi öbür taraftan Mertler biz bu taraftan kuşatacağız...Orada halledeceğiz yani"

A.YILDIRIM: "Tabi tabi tabi tabi

yenişafak

Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs