En Sıcak Konular

Netanyahu'yu dize getirdiler

11 Ağustos 2011 09:04 tsi
Netanyahu'yu dize getirdiler İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, temmuz ayından beri ekonomik şartların iyileştirilmesi için hükümet aleyhine gösteri yapan İsrailliler ile masaya oturdu.

Görüşmede protestocu işçiler, öğrenciler, doktorlar, emekliler ve taksiciler, sosyoekonomik değişiklik ve sosyal adalet talepleriyle ilgili uzun bir listeyi hükümete takdim etti.

2 aydır ekonomik şartların iyileştirilmesi için hükümet aleyhine gösteri yapan İsrailliler, başkent Tel Aviv'in en prestijli caddesi Rothschild'deki eylemlerine devam ediyor. "İsrail'in Tahrir Meydanı" diye adlandırılan cadde çadırkente dönüşmüş durumda. Meydan, 600'den fazla çadırda, toplumun farklı kesimlerinden 2 binden fazla insana ev sahipliği yapıyor. Protestoculara destek vermek için Hahamlar da protestocuları yalnız bırakmıyor. Tel Aviv ile Kudüs arasındaki yeni yerleşimlerden Modiin'in bir kasabasından gelen Haham Yehuda Yaşarim, evli ve 4 çocuklu olduğunu söylüyor. Hayat pahalılığından "durum gerçekten kötü" sözleriyle yakınan Yaşarim, Modiin'de bile konut fiyatlarının çok pahalı olmadığını ifade ediyor.

7 milyon nüfusa sahip ülkede vatandaşlar verdikleri yüksek verginin nereye gittiğini sorguluyor. İsrail hükümeti de protestocuların taleplerini değerlendirmek üzere akademisyenler ve bürokratlardan oluşan bir komisyon kurdu. İsrail parlamentosu da tatiline geçici olarak ara verdi. Aşdod'dan protestoculara destek için geldiğini söyleyen 48 yaşındaki göçmen Akiva, "Biz, komşularımızla güvenlik ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Savunma bütçesi çok yüksek. Bütçenin ele aldığı öncelikleri değiştirip, halkın daha iyi bir yaşam sürmesi sağlanabilir." dedi.

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs