En Sıcak Konular

Danimarka'da ırkçı örgüt deşifre oldu

11 Ağustos 2011 08:58 tsi
Danimarka'da 20 yıldır yer altında faaliyet gösteren ORG adlı ırkçı bir grup deşifre edildi.

Norveç'te ırkçı Breivik'in 77 kişiyi katletmesinin ardından gözlerin aşırı gruplara çevrildiği Danimarka'da 20 yıldır yer altında faaliyet gösteren ORG adlı ırkçı bir grup deşifre edildi. Politiken gazetesinin haberine göre 100 civarında üyesi bulunan örgüt, amacını 'ülkeyi göçmenlerden temizlemek ve onlara kapıları açan hainlerden hesap sormak' olarak tanımlıyor.İslam düşmanı Anders Behring Breivik'in Norveç'te yaptığı katliam, dikkatleri Avrupa'daki aşırı gruplara çevirirken, dün Danimarka'yı ayağa kaldıran bir gelişme yaşandı.

Ülkenin en etkili gazetesi Politiken, 20 yıldır yeraltında faaliyet gösteren ORG adlı ırkçı bir grubu deşifre etti. 100 civarında üyesi bulunan örgüt, amacını 'ülkeyi göçmenlerden temizlemek ve onlara kapıları açan hainlerden hesap sormak' olarak tanımlıyor. Çetenin beyin takımında siyasiler var. İçinde polislerin de olduğu ORG'un başkanlığını Jesper Nielsen yapıyor. Nielsen, aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin (DF) yönetiminde bir dönem görev almış. Çetenin bir diğer üst düzey ismi ise aynı partiden milletvekili adayı olmuş.

1980'li yılların sonunda 'ulusal dava' adına yeraltında faaliyet göstermeye başlayan ırkçı ORG örgütünün temel hedefi 'çok kültürlülüğe karşı mücadele ve ülkeyi göçmenlerden temizleme' olarak açıklanıyor. Gizli örgütün beyin takımında yer alan bir polis memuru ise örgüte gizli bilgileri sağlamakla suçlanıyor. Adı PUJ olarak açıklanan polisin, sabıkalılar listesini 400 gün içinde 8 bin defa taramasından şüphelenen amirleri başlattıkları soruşturma sonunda polis memurunun gizli bilgileri örgüte verdiğini tespit etmiş.

Sadece sabıkalı listesini kontrol etmeyen PUJ, göçmenlere hoşgörülü davranan politikacı, gazeteci ve işadamlarına ait gizli bilgileri kopyalamış. 2009 yılında 29 yaşındaki polis memuru PUJ'un evine baskın düzenleyen polis çok sayıda doküman, mermi ve silah ele geçirmiş. Yasa dışı olarak evinde silah ve mermi saklayan ve görevini suistimal eden PUJ, çıkarıldığı mahkemede hapis cezasına çarptırılarak, meslekten atılmış. PUJ'un örgüt faaliyetlerinin mahkeme tarafından dikkate alınmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Savcı Liselotte Nilas, "PUJ'un evinde yapılan aramalarda ORG Başkanı Jesper Nielsen'le elektronik ortamda görüştüğü tespit edilmesine rağmen örgüt kapsamında yargılanmamasını anlayamadım." itirazında bulunmuştu.

Politiken gazetesinin ortaya çıkardığı bilgilere göre, ORG üyeleri arasında iletişim özel internet forumları aracılığıyla sağlanıyor. Çok gizli çalışan örgütün üyelerinin büyük bir kısmını üst düzey kamu görevlileri ve işadamları oluşturuyor. Politiken gazetesi, ORG Başkanı Jesper Nielsen'in üyelerine gönderdiği çok gizli bir e-postayı da ele geçirdi. Nielsen e-postanın konu bölümüne 'Gerçek Danimarkalı Kur'an'a hakaret eder' cümlesini yazarken yandaşlarına şu mesajı veriyor: 'Göçmenler ülkeden kovulacak. Göçmenlere izin verenler vatan haini muamelesi görecek ve ileride bu isimlerden hesap sorulması için 'Büyük Hafıza'da hainlerin listesi toplanacak.'

Gazetenin ulaştığı bilgiler arasında ORG üyelerinin katıldığı toplantı görüntüleri de yer alıyor. ORG Başkanı Jesper Nielsen'e hediye edilen oyuncak 'siyahi bir bebek' ırkçı söylemler eşliğinde ateşte yakılıyor.

ORG'un vatan haini listesinde Danimarka'nın önde gelen politikacıları olan eski Dışişleri Bakanı Uffe Ellemann-Jensen, eski Adalet Bakanı Erling Olsen, Ritt Bjerregaard, eski Başbakan Poul Schületer, Birte Weiss ve Peter Brixtofte gibi isimler bulunuyor. Örgütün 2009 yılında vatan haini olarak gördüğü isimleri yakından izlemeye aldığı, Politiken gazetesinin ele geçirdiği belgeler arasında yer alıyor. Jesper Nielsen, 'Vatansever bir arkadaşımız ulusal dava adına hainleri gündüz-gece demeden izlemeye aldı' mesajını üyelerine e-posta yoluyla iletmiş.

Politiken gazetesinin ortaya çıkardığı gizli örgüt ORG hakkında bir açıklama yapan Danimarka istihbarat teşkilatı PET'in başkanı Jacob Scharf, örgütü yakın takip altında tuttuklarını açıkladı.

zaman






 

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs